Salta fiskar, gelégrodor, döskallar, choklad, nappar...

Nu har jag landat på hemmaplan igen! Efter 3 timmar regional tåg och den kära nynäspendeln... Jag har haft otroligt trevliga dagar hos Anna! Vi har lyckats rida två gånger under dessa dagar, men jag kan inte på stå att jag känner mig så stabil på en gammal travhäst, inte riktigt samma sak som ridskolehästar om men säger så ;) På ett fält höll jag i sadeln med ena handen, den andra höll jag tyglarna med och skrek samtidigt desperat till Anna!  Jag var som en vante på Folish som bästen så fint hette ;) hehe. nejdå snäll var den allt men min ridkunskaper räckte inte till.. haha!
  Vi har ätit godis också, ush så mycket godis.. men gott var det!
haha höll nästan på att glömma annas störthärliga katter, Felix och Abbe-Karlsson. Önskar att Diesel skulle vara hälften så keliga som de var :)

Här är lite bilder jag tillåtet snodde från Annas mobil :)
          Ute på en vinterritt                        Annas boning (dock på sommaren;)    
 

Abbe-Karlssons fina kelställning                     Häst


Jag har fått en ny kamer nu iaf, dock inte en likadan utan en bättre.. eller jaa det är en definitionsfråga, den kan bara vara under ytan till 3 meter istället för 5 som min förra kunde men samtisigt har den 8 megapix istället för 7.1.. vet inte om jag ska  behålla den eller krångla lite till.. jag har ju iaf en kamera nu iaf :)

Mitt internationella körkort som skulle komma på posten igår kom såklart inte heller... typiskt! allt krånglar när jag är i farten!

Imorgon ska jag och mor troligtvis till Farfar och fira honom han fyllde 87 år i tisdags. Sen ska vi nog gå på bio, kolla på Australia. Så passande inte sant ? :)

Jag längtar såå, är bestämmt att jag kommer börja jobba mån den 16 iaf. hållar alla mina tummar på att det kommer bli bra och att de kommer tycka att jag duger.. haha annars får jag väl satsa på att bli hemmafru =P

 

snö, häst och brittisk komedi..

Igår anlände jag till annas otroligt mysiga hus :) Vi pratade i timmtal och såg någon otroligt skum brittisk komedi på tv 1000, var den mest hemska men samtidigt roligaste brittiska komedi jag sett.. tänka sig att dom kan lyckas ibland dom också :P snart ska vi ut och rida på odjuren som står utanför huset, det är förresten riktig vinter här, massor med snö!

Imorgon är det en vacka kvar, 7 dagar, tills jag åker! helt sjukt.. är faktiskt gansk nervös när jag tänker på det!

Nej nu måste jag kila, hästarna ropar mitt namn... haha nästan pontare ;)

Up, Up & Away..!

Imorgon bitti beger jag mig 9.09 mot Sveriges bedårand huvudstad och vidare mot Järvsö (som sagt) Det ska bli en hel mysvecka med Anna. Förhoppningsvis mycket prat, skatt, film och varför inte en liten ridtur uti naturen. Kanske kan vi hitta avfall från djur, å till och med leka leken "Gissa bajset!"  Hade ju varit en upplevelse bara det!

Idag har jag sagt adjö till både Zandra och far,  Zandra beger sig hem mot Sunne imorgon och blir där på obestämd tid, och far åker till pyramidernas hemland på fredag..  tråkigt de där med avsked, inget plus i kanten precis..!

Kan ni tänka er, idag var det så kallt i lägenheten så att mor var tvungen att koka potatis så att jag hade något att värma händerna med! Köldskaderisk i lägenheten, känsliga besökare undanbedes, vänligt men bestämt! Vill ju inte åka dit för vållande till annans död precis!! ;)

Jag har inte fått lönen än, det är ju till och med så hemskt att om jag vore känd skulle det stå på löpsedlarna för Aftonbladet imorgon!!  Gå nu inte och tro att jag klankar ner på Aftonbladet för att de ha nyhetstorka ;)


Vardagsrummet men även en skymt av köket :)

Frustration på hög nivå..

Måste bara nämna den otroligt trevliga fredagen med många (tyvärr inte alla) Thai-människor! Va gör vi?! Nu kör v!!!

Igår var mys, parmiddag och jag, de två paren och Jessica.. nejdå så farligt var det inte. Vi serverade stolt fläskfilé, pommes och bea, till efterrät serverades "hembakad" kladdkaka..  ;)

Jag är så fruktansvärt frustrerad! Jag köpte en vattentät kamera för 21 månader sedan, täcknade en supermega försäkring i 24 mån som ordagrant skulle täcka allt (förutom borttappad kamera) sedan är jag Jessica så otroligt smart och befinner mig i vattnet i de sydliga breddgraderna och batteriluckan är inte stängd, Strålande! Men det är inte allt, de tar sådan tid att få en ny kamera av Expert. Min mor ger sig inte och förhoppningsvis får jag en ny innan jag åker, men jag börjar tvivla.

Idag ska jag ner på byn med Zandra och Mr D! Biblioteket väntar, ska lämna tillbaka min ljudbok på engelska som jag skulle vara så duktig och lyssna på, men ack! Det är värsta sömnmedlet i denna cd!
Lider du av Sömnproblem? Revolutionerande lösning: Engelsk ljudbok! 

Imorgon bär det av till Järvsö, otroligt spännande!

Husets uteplats, Mys!

12 dagar kvar..

Sen bär det av till : Australien. Mer specifikt: Perth. Område: Yokine. Adress: Okänd ;)
Där är det tänkt att vi ska bo, alla fem, Jag, Michaela (älskade Sundsvalls bo) & Morgan, Mike & Chloe (Calgary, Kanada) 
Vi bor i ett hus med 3 sovrum, 2 badrum, vardagsrum, kök och en otroligt mysig uteplats!
För detta hus betalar vi 400 au dollar i veckan vilket blir ungefär 1800 kr i mån per person, vilket är överkomligt :)
Jag åker den 5  februari och landar i Pert den 7 feb 8.35, sådär 37 timmar efter att jag lämnat ytterdörren i Nynäshamn. Jag har nämligen en mellanlandning i Bangkok att se fram emot, si så sär 18 timmars väntan!!!  Hur tusan fördriver man dom timmarna ensam?! Michaela däremot åker den 22 februari.. Resten av folket är redan där nere nu, de har fixat bil, tv kanaler, internet och resten som saknades i vårt blivande hus. Jag och micha kommer nerglidandes på en räkmacka efter att allt krångel har blivit fixat ;)

(Huset, mer bilder kommer snart)


 

Att göra innan resan:
  Biljett
  Visum
- Lungröntgen
  
Internationellt körkort
  Försäkring
  Hepatit A spruta
  Kontoutdrag´
  Packa


 


RSS 2.0