10:03 en harlig onsdagsmorgon

Igar var forsta dagen som vi inte hade nagot pa schemat. Vi akte darfor och lamnade pantburkar pa en pantburksstation, valdigt underligt. De samlar liksom pa sig borkar tills de inte har mer plats i tex garaget sedan tar de alla burkar med sig till denna illalukatande station, dar manniskor star och handsorterar dina burkar och ger dig dina pengar.. Du kan ju bara forestalla dig vilka koer det kan bli om alla manniskor har typ 4 svarta sopsackar fulla.. Nja i den fragan maste jag nog medge att Kanada ligger lite bakom i utvecklingen :P
  Vi gymma iaf igar, de var val kanske de enda vettiga vi gjorde ocksa, for sedan blev det svansk choklad igen. Fy pa mig! 
  Morgan och hans kara far fixade antligen diskhon i koket igar, som  de har varit stopp i sedan typ 2 dagar efter jag kom. Jag kommer nu framover verkligen uppskatta att ha rinnande vatten i koket istallet for att behova ga till toaletten om man vill diska :P 
  Idag ska jag jobba igen, ar faktiskt lite nevos men inte alls lika som jag var de forsta dagarna. Saken ar ju den att de vill att jag ska servera idag, vilket jag helst inte gor an. Jag foredrar baren..
  Nej nu ska jag in och vacka min tornrosa (fast i manlig form) han skulle nog sova till 12 om jag inte vacker honom, men nagon matta far det vara, till 10 racker gott och val. Sedan borjar jag bli lite sallskaps sjuk nu ;)


Michaela Christina Johansson

Kan man tanka sig, 20 ar idag, inte en dag aldre eller yngre.
Systembolags myndig och allt! Jag onskar jag kunde vara dar
och gratulera dig, men tyvarr ar det for langt for att pendla ;)
Hoppas din dag/vecka var/blir till belatelse.
Grattis vannen!


Karlek fran Kanada


+1403-8909-440

Jahaja.. Vad har hant sedan sist. Vi har malat i tva dagar hos Danielles, varit pa ett jatte stort shopping center, hmm, ja det ar nog allt. Eller foresten jag har skaffat ett nytt nummet! +14038909440. Jag har faktidkt skaffat en speciell deal sa jag far skicka 250 internationella sms i manaden for 67 kr, inte sa farligt tycker jag. Nej nu ska jag ringa Michaela :)

Ps. Tack mor ;)

Dagen efter ;)

Har ar lite bilder sen hikingen igar. Vi laste pa internet att det skulle ta mellan 4-7 timmar for oss tog det 6 timmar och vi hade ett jakla bra tempo + att det stod att turen var 10 km lang vilket visade sig vara 16 km lang. Det stod aven att det var en "enkel" tur, vilket ingen av oss holl med om i slutet av dagen. Jag kan iaf saga att jag ar sa himla trott i kroppen idag, jag ar helt lam i benen och klockan ar bara 10 pa morgonen sa jag antar att det bara kommer bli varre. Vi gick ut och at igar iaf, Joe's Tomatoes hette stallet, riktigt mysigt och god mat. Efter det akte vi till en av Morgans vanner som har en lagenhet mitt i stan, herre gud vilken haftig lagenhet! Det var Morgans kompis Peter som bor dar + hans flickvann och deras golden retriver Harley, helt sjukt sot men med aningen for mycket energi ;) Idag ska vi nog aka till Danielles hus och hjalpa dem att mala, de malar namligen om. Hoppas att min arma kropp kommer kunna klara av det ;)



Hiking

Nu har vi varit pa hiking trapatser, det tog over 6 timmar, Ah herre gud va jobbigt det var! Helt slut ar jag i kroppen. Trostar mig med lite svensk choklad och kollar pa CSI. Jag och Morgan hade ju planer pa att ga ut och ata idag, men arligt talat vet jag inte om vi orkar. Jag kommer ha sadan fruktansvard traningsvark imorgon!
Nej nu ska jag tillbaka till tv tittandet. Ar arligt talat for trott for att skriva.

Lordag

Igar va det jobb det gick faktiskt janska bra. Fick anven reda pa dricksen sedan i torsdag, 42 dollar (154 kr), det var val godkant men inte bra med tanke pa att jag tjanar 8,80 dollar i timmen.. Sa ordagrant maste man fa dricks for att det ska vara vart att jobba. Igar visade siffrorona lite battre nar jag hjalpte till att rakna kassan efter jobbat. Igar fick vi 105 dollar var i baren som dricks (om inget saknas under invagningen av alla flaskor, vilket ser pa morgonen dagen efter, om nagot sakas maste vi sta for det och det blir draget pa dricksen) 
  Idag ska vi upp och vandra i bergen. Jag morgan och Jason, vi ska ta nagon tur som tar narmare 5-6 timmar, onska mig lycka till for det kommer nog vara riktigt tufft.  Jag ska forsoka lagga upp lite bilder efter dagen.
  Ikvall ska jag och Morgan ut och ata middag dag for att fira vara jobb. Det ser jag fram emot. Jag jobbar inte forsen onsdag (viket jag inte har nagot emot nu nar Morgan inte har ett jobb an, men nar han far det blir det fart i luckan)
Adjo

Morgan fick jobbet!

De ringde nyligen och berattade att han fatt det..
Han borjar den 13 oktober! Kan man tanka sig..
Just nu kan de inte vara battre :)

Fredags spanning

Nu ar jag nervos igen, inte for min del men for Morgans! Vi kommer fa reda idag om han far jobbet eller inte (tror jag har sagt det typ 10 ganger redan, haha) Han ligger sa lugnt inne i sovrummet och sover medans jag for 45 min  sedan forokte overtal honom att ga och kolla mailen, han trodde dock inte att dom borjade jobba 10 i 8 sa han vagrade :P Nej nu maste jag vacka honom och tvinga han kolla mailen.. Han vet inte riktigt hur dom kommer kontakta honom, mail, brev eller telefon.. Men svar idag kommer han iaf fa :D

Jag ar botad!

Jag tror min jet-lag ar over nu! Det tog ju trots allt bara 4.5 dag, haha. Den varsta let-laggen jag nagonsin varit med om. Varken Thailand eller Australien var ens att jamfora med denna resa.. Ah ja, det varsta ar over nu.
  Jag jobbade idag. Jag var sa fruktansvart nervos igar och igar natt.. Jag kunde inte sova mellan 5 och 8 i morse, borjade jobba 10.. Inte det basta kan jag lova. Jag vet faktiskt inte om det var for att jag var nervos eller om det var jet-laggen som inte ville lamna kroppen, eller varfor inte en blandning dar imellan. Men iallafall, jag borjade jobba klockan 10 imorse och jag ar placerad till mestadels i baren, med tiden kommer jag nog kunna servera ocksa men det kommer nog droja. De gor mycke saker annorlunda om man jamfor med The mighty quinn, de har bordsservering vilket resulterar i att servitriserna klickar in pa en dator vad kunden vill ha, och i och med att hon gor de skrivs en lapp ut i en liten skrivare i baren vad for slags drickor hon behover till gasten och lika sa nar de ar mat som bestalls (fast de skrivs saklart ut i koket, om ni inte forstod det ;) sa hon behover aldrig gora maten eller drickorna hon hamtar bara allt som hon har bestallt..
  Det gick bra att jobba overlag. Det var jatte mycket folk under lunchrushen! Till och med chefen som visade mig runt idag var overraskad over hur mycket folk och rorelse det var pa en torsdag. Fick iallafall hora bra respons idag sa som "Jag ar glad att du ar har idag, annas skulle jag serigost inte hunnit med" vilket ar jatte skont om man ar supernervos! Sa det kanns battre nu iallafall. Jobbar imorgon mellan 15.30 - 22.00. Hoppas de gar lika bra da :)
  Imorgon far Morgan reda pa om han far djurpolis jobbet! Jag tror jag ar med exalterad an vad han ar.. Far han de har vi sagt att vi ska ut och fira pa lordag med en middag pa natt finare stalle :)
  Det var nog allt for idag. Jag har forresten hittat en keps till farfar. Jag maste bara fa tag pa adressen, men det fixar jag imorgon. Jag har tyvarr inte kopt ett sim-kort an heller, de kommer..

Onsdag!

I tisdags natt vi var  pa en fest Cathryn fixade oss in pa. 5 gratis drickor var och snacks. Valdrigt trevligt. Det anda var att festen var sponsrad av ett crigarett foretag, men vad gor de, varken jag eller Morgan roker ju sa det var sak samma. Det var en trevlig kvall. Cathryn sa att hon skulle kora for att hon nyss stratat en kroppsrensning, som tar en manad, men nar vi anlande till festen var hon full som en astrull. Det resulterade i att vi fick anvande "Keys Please" Vilket betyder att man ringer ett foretag, de skickar en bil med tva personer i, ena personen hoppar ut ur deras bil och in i varan och darmed kommer varan bil hem med nykter forare och personen i den inhyrda bilen kor efter oss, sa att hon/han kan hamta upp varan forare. Jatte smart!
  Igar var jag pa en "arbetsintervju", han jag skulle prata med var inte ens dar nar vi kom till pubben, han hade istallet schemalagt mig pa torsdag och fredag.. Vilket jag antar ar ganska bra enda. Cathryn visade mig runt istallet och det var ett riktigt mysigt stalle. Jag kommer troligtvis bade servera (vilket jag ar ganska nervos over) och sta i baren (vilket kanns mer okey) Jag jobbar iaf torsdag 10-15 och fredag 15-22, Sa det ar en bra borjan. Sedan for ju Morgan reda pa om han far Bi-law jobbet. (Djurpolis) Problemet ar att om han far det kommer han vara pa jobb traning i 5-6 veckor och det a i sodra Calgary. Sa fran de huset vi bor i nu kommer det ungefar ta 1.5 timme enkel vag.. Sa under dom veckorna kommer vi knappt hinna ses med tanke pa att jag forhoppningsvis jobbar da ocksa. Vi far helt enkelt se hur det gar. Men jag hoppas verkligen att han far det!
  Igar akte vi aven rullskridskor, det maste varit runt 8 ar sedan jag gjorde de, det var valdigt kul och vi akte narmare 1.5 mil.. Problmet var bara att jag kunde inte stanna, men de fick jag losa med lite smasteppande, da saktades jag ner.
  Idag ska vi till gymmet.. Spela squash och gymma, det ar pa tiden. Det vekar som om alla tjejer har ar som skinn och ben. Det ar sa taniga, sa serigost jag kanner mig som en jatte jamforelse med dem. Jag markte de speciellt nar vi var ute pa krogen i tisdags och pa "intervjun" igar..
  Jag tror det var allt for idag. Idag ska vi forresten handla lite jobbklader till mig, svarta jeans och svarta trojor. Behover troligtvis inforskaffa ett bar ballerinas ocksa. Far se hur det gar :)

Somnlos men lycklig!

Jaha, nu sitter jag har igen! Jag som inte brukar ha problem med jet-lag alls.. Igar var jag vaken till klockan 9, sedan klarade jag inge mer! Jag borjade frysa och madde illa sa jag vet helt enkelt tvungen att ga till sangs, nu mar jag toppen, de enda problemet ar att klockan ar 4.30!! Och jag kan inte alls somna om, jag ar pigg som en Mort (som Michaela sa vackert skulle uttrycka det ;)
  Igar akte vi iaf till ikea, kopte en papperskorg, en hylla till Danielle och en byra till oss. Vi hade lite beslutsangest nar vi skulle kopa den.. Antingen skulle vi kopa en finare eller en billig. Men vi kom fram till att vi kopte den billigaste pga att nar Morgan flyttar hemifran ska han kunna kopa saker som passar in i de nya huset och inte behova tanka pa den mobeln han kopte nu, vi vet ju inte ens vad for farger de kommer vara i de nya stallet sa vi gick pa billighet. Sa enkelt var de :) Och saklart kan man ju inte ga fran IKEA utan att kopa kaviar, men tyvarr hade de bara en kvar, de andra var kalles randiga och det vet ju vem som helst att det inte gar hem! :)
  Igar traffade jag Cathryn ocksa. Tyvarr belv de lite stelare an nar jag traffade hans mor och andra syster. Cathryn kom forbi med hennes pojkvann och vi satt och prata litegran. Snall som hon ar fick jag lana hennes gymkort sa nu kan jag och Morgan ga dit nar vi vill.  Forhoppningsvis blir det lattare nasta gang, jag var ju tyvarr sa fruktansvart trott igar ocksa.. 
  Morgan var sa sot igar och tog mig ovetandes till en djuraffar dar vi sag en igelkott!! Jag vill sa garna inforskaffa mig en, det ar sa fruktansvart sota. Men denna lilla kott som jag sag igar var sa fruktansvart radd! Men samtidigt kan jag forsta det for jag tror inte att de har sa bra synvinkel (om man kan saga sa) upp i luften utan mer bara ner och rakt fram, och de hade satt stackarn i en bur dar alla kunde klappa honom. Vilket resulterade i att han inte sag nar manniskor ville klappa honom och blev helt overraskad av handerna fran ovan. Men sot var han!
  Idag ska vi aka till Banff det ar en stad som ligger helt i mitten av en stor bergskedja.  Det ar massa sma affarer dar och jag har kollat pa google bilder och det ser helt underbart ut! Sa dit ska vi idag och jag ska inforskaffa min farfar en canada keps :)
  Imorgon ska jag till en pubb dar Carhryn jobbar och intrudusera mig sjalv. Forhoppningsvis gar det bra! Jag ar bara sa himla nervos nar det kommer till nya jobb eller jobb mojligheter! Och saklart borjar jag tanka pa de nar jag vaknar om natterna, blir nervos och kan absolut inte somna om. Men sant ar livet.   
  Jag har inte fixat nagot simkort an.. Alla affarer verkar vilja att man tackanr ett abonnemang i minst ett ar och fa en telefon pa kopet. Men jag vill inte tackan ett abonnemang i over att ar och jag vill inte heller ha en telefon. Vi maste undersoka de dar lite mera.
  Nej det var allt for denna morgon. Far se om jag inte kan sova imorgonbitti. Annas blir det samma tid samma blogg men imorgon ;)


Banff :)


Framme i Calgary..

Jag kom fram utan problem, inget att klaga pa heller nar det galler resan.. Tonfisk smorgas, 2 sma falskor vin, Kyckling och pasta och slutligen en smorgas med ost och kyckling var det som serverades uner hela resan, mycket gott och uppskattat. Vi var 40 min tidiga till London fran Stockholm, beraknad tid var 2:45 min men det tog bara 2:05, sa det var skont. Strosade runt pa Londons flygplats, kopte mig ett armband som minne, haha. egentligen ville jag bara ha en ursakt till att kopa det, det var ju sa fint :)
 
Val framme sa var jag tvungen att ga igenom en extra immigrationskoll och jag maste saga att mitt forsta intryck av Kanada blev inte det basta nar en riktig idiot sitter bakom baset. Det ar namligen sahar, att reser man langt har man mycket saker samlade och det var sa att jag hade rakat haft mitt pass i samma ficka som min thailanska sniffgrej (luktar valdigt stark halstablett, ungefar) men inte trodde jag att luckten skulle sprida sig nar locket var pa. Men det hade de rakat gjort, jag poangterar att det inte lucktade illa, bara en lukt som man inte forvantar sig av ett pass (inte for att jag vet vad ett pass luktar i vanliga fall) Iaf sa borjade han klaga pa de och holl mitt pass som om det var en gammal bloja fran en bebis och fragade om nagon av hans kollegor ville lukta (vilket de saklart inte ville) sedan sa han ursakta over nagot, kommer inte ens ihag till vad och jag svarade "No worries" enkelt och simpelt ingen fara, men de tyckte han minsan inte heller om for att efter jag fatt mina papper var de sista han sa "Sluta prata som en pirat".. Nej jag maste medge att det inte var det basta forsta intryck men de andrade sig snabbt nar jag kom hem till Morgans familj, hans ena syster (danielle) , Mamma Liz med pojkvann och Pappa Bryen var hemma och vantade pa oss. Danielle hade knapat ihop en affisch med halften den kanadensiska flaggan och halften den svenska och sa stod de "Valkommen Jessica" och lika sa hade hon gjort en jatte fin tarta med den den svenska flaggan pa (jag tog lite bilder som jag kan lagga upp har framover) 
 
Just nu ar klockan 6:32 och jag kan inte alls sova, forsokte fa upp Morgan men det var omojligt. Sitter nu i soffan och vantar pa att tiden ska ga. Idag ska vi till IKEA och handla en byra at mig, finns namligen ingenstans for mig att ha kladerna pa. Det rregnar forresten ocksa, men till veckan ska det bli upp emot 25 grader, vilket jag verkligen ser fram emot :)

Mamma, allt holl! Var sa orolig nar jag stod och vantade pa vaskan, var sa radd att min fina ljusbla ryggsack skulle vara drankt i Glogg eller Cider!! Men allt klarade sig och presenterna uppskattades :)

Ny uppdatering kommer snart.


12 timmar och 9 minuter kvar

Jag har packat allt. Fixat och donat. Men jag känner mig inte redo..
Jag får se vad framtiden har att erbjuda.


Hoppas på det bästa,
förvänta sig de värsta.


Calgary here I come!


45 timmar kvar tills jag åker..

Då har jag varit hos farfar och fikat med syster. Trevlans. Jag har fått ännu en uppgift men den kan jag inte genomföra försen jag har anlätt till Kanada, det är att införskaffa min kära farfar en ny keps.. Han log och tyckte det lät väldigt bra, så så får det bli. Kanska jag kan smyga ner en cigarr också om han har tur!  
  Nu väntar jag på att mamma ska sluta jobbet så vi kan gå ner på stan och fixa fullmakt åt henne på mina bankärenden. Inte illa.
  Jag fick goda besked från STA travel angående bagaget, British Airways tillåter nämligen 2 x 23 kilo som in-checkat bagage och 23 kg som handbagage, dock får handbagaget inte vara större än en ryggsäck så det kommer nog vara omöjligt att packa den så full. Hade nämligen stora problem igår när jag trodde att man bara fick ha med en väska på 23 kilo, tyngden var inga problem, men väskan var alldeles för liten för att rymma kilona. Men nu kan jag slappna av och ta med mig precis vad jag vill! :)



Förberedelser..

Igår var jag och Zandra över till den lilla staden Nyköping och hälsade på våran kära vän Tobias som för tillfället (eller snarare sagt sedan 15 år tillbaka) ordagarant andas och lever av hockey, det är rent av en religion (som Zandra skulle ha sagt ;) Väldigt trevlig dag var det faktiskt och som pricken över i:et fick jag sommarens sista mjukglass..

Det är mycket att göra för tillfället. Idag har jag lämnat blod, hämtat linser, köpt hudsalva, varit hos skomakaren utan  framgång, varit på Elon, sagt adjö till Zandra, packat och slutligen kollat på Idol med mamma. Dom som inte vet de redan kommer Jon från Västerås vinna.. + i kanten för att han är så snygg också, haha!

Lika mycket att göra imorgon, om inte mer! Det snurrar i huvudet just nu, för mycket att göra. Har till och med fått göra dagsordningar som hänger ovanför sängen. Så för varj dag som går få jag ta ner en lapp och se till att alla saker som står på lappen blir utförda.. Det är inte lätt när minnet sviktar som 20 åring.
 


Dagsordningen för imorgon:

  Packa på förmiddagen
Ringa STA, angående bagagevikten
Träffa Farfar Gunnar med syster
 Skomakaren
 Skriva ut biljetten
Gå till banken med mor (kvällsöppet)
Skomakaren
Äta middag + film med pappa och syster


Biljetten är bokad!


18 sep?

Idag har det hänt mycket för en gångs skull.. Jag var och kollade på Nynäs damlag när de spelade en match mot *okända* och det slutade 1-1.. Efter det kom min mor och hämta upp mig och så bar det väg in till Haninge för att köpa vakumpåsar, detta resulterade i 12 vakumpåsar dock ska vi lämna tillbaka 8. Så kan de gå :)
Efter det åt vi thaimat igen, rester sedan igår sen jag lagade mat. Jag måste säga att jag troligtvis är den sämsta människan att hålla rent i köket medans jag lagar mat, men vad gör det? Maten blir ju iaf god!
Efteråt skulle jag bege mig till gymmet när jag mot min förvåning/skräck upptäcker att mitt körkort är borta. Efter lite överläggning kom jag på att jag måste ha glömt kortet på icakvantum när jag hyrde film, och rätt och riktigt där var den. Gymmet, duschen, slum dog millionaire (för andra gången, men den är ju så bra)
Nu är det läggdags. Förresten jag har köpt en dalahäst idag också ;)

00.00



1 vecka och 2 timmar sedan.
Känns som 1 år och 2 månader.
Jag är bra fjantig ibland..


Andra september

Nu är jag tillbaka till den älskade sängen, inatt har jag gått bryggvakt mellan 21.30 - 04.30.. Egentligen skulle de varit 22.30 men efter felsägning fick jag sitta där en timme extra, det är ju alltid kul!
Trampade mors cykel hem i full fart, somnade vid 5 och upp klockan 8, då var det dags för tandläkaren.. Goda nyheter, inga håll och troligtvis kommer jag inte behöva dra ut visdomständerna. Alltid bra med goda nyheter på morgonkvisten.. Neej nu ska jag sova några timmar till. Tro det eller ej men ska till gymmet ikväll, får vänta och se hur det går.

RSS 2.0