Söndag

Ja som sagt gick vi ut i fredags. Det var som sagt inte allt för mycket folk ute i lilla Nynäs. Men visst hade vi kul iaf, vi gjorde staden osäker med oss två på en cykel och jag som inte ens cyklat på över ett år tror jag. Lite vingligt och flitiga starter. Men det rullade på det också.

Lördagens jobbinhopp gick strålande. Det var jag och Anna som satte upp och serverade 200 seglare som hade spenderat dagen ute till sjös med Hyundai cup. Det blev gräddstuvad pyttipanna med knäckebröd och rödbetor. Vi jobbade mellan 3-6. Och efter det blev det utgang än en gång. Denna gång var det lite mer fart på staden. Vi gick först till Glade Kocken och efter det till Freja. Vi fastnade där resten av kvällen. Väldigt trevligt att träffa folk jag inte har sett på år och dagar. Speciellt Petri och Sara, det måste vara minst 2 år sen jag såg dem sist! :) Systra mi var snäll och skjutsa oss alla hem också, Lyx.

Idag har vi inte gjort någonting alls. Var och handla mat och hyrde film, ja det var väll allt de :P Vi kollad på New Moon och åt smågodis. En lugn och skön söndag. Imorgon börjar ju Anna skolan på heltid och jag börjar min "första" dag på Posten. För den som inte vet ska jag troligtvis hoppa in där i höst om de behöver lite folk, skönt att ha något att göra :)



Vill ni spendera kvällen med varann eller med en varan ;)

19.30 Fredag kväll

Fredagen började inte som vi hade önskat. Både jag och Anna vaknar och vrider oss av smärta efter gårdagen springning och muskelträning. haha inte på den fysiksa toppen kanske. 
Vi gick emot smärtorna och klev upp.. Nej det gjorde vi ni låg kvar och umgicks med Edward. V ivaknade av smärtorna klcokan 10 och umgicks till klockan 13. Behövd tid.

Idag har vi gått på en promenad genom stan och fikat. Mumma.
Efter det har jag visat Anna mer eller mindre det jag har lyckats köpa i Kanada och på min Asien tripp. Mycket intressant, haha. Sen nu har vi piffat till oss lite eftersom vi planerar på att gå ut i kväll. Vet inte riktigt vad Nynäs har att erbjuda på en fredag mend et stoppar inte oss. Vi ska mest ut för att socialiser med varandra. Men vi får se vad kvällen har att erbjuda. Jag har hört rykten från en säker källa att det är bättre att gå ut på lördagar men i vårat fall blir det ju lite problematiskt eftersom vi jobbar imorgon båda två så ikväl får det bli. Förväntar man sig inget kan det bara bli bra :) 

 

Torsdag

Igår var det planerat att vi skulle ut och springa och efter det ha en lugn dag med bubbel på kvällen men ack va det inte går bra att planera denna vecka.. Vi var tvugna att åka in till Sthlm pga min remiss. 15.15 fick jag en tid på drottninggatan och det fick jag reda på klcokan 12. Så snabba puckar in till stan. Visade sig som förväntat att det inte var något fel på mig så nu är oron över. Vi spenderade resten av dagen med att shoppa. Det blev sammanlagt en kofta, örhängen, bodybutter, skor, leggings och lite smått och gott.
Vi såg senare på kvällen en film hos min far Remember me. Väldigt bra film tycker iaf jag. En kärleksdrama men sånt är väl nyttigt att se iblan också..

Vi har varit ambiskösa denna morgon med en springtur runt stan och lite indianhopp & grodhopp. Kvällen är inte ritkigt bestämmd än men det lutar mot ett hemma spa :)

Måndag & Tisdag..

Klockan ringde på härliga 7.00 i morse. Upp och hoppa och knata till tåget. In till stan och fann Anna som mer eller mindre varit vid central stationen sedan 8.15. Vi använde sedan den välbehövda GPSen och begav oss till Hallunda. Helt smärtfritt. Jag är väldigt impad av Annas körning, det var mer jag som var livrädd eftersom jag inte är van att vistas i trafiken. Anna får 4 av 5 cylindrar för hennes körning (pga två tutningar ;) Vi begav oss sedan till Gardet och efter det tillbaka till Nynäs med pendeln. 

Resten av dagen har vi solat och prommenerat och bara pratat strunt, det finns en hel del att prata om när man har haft 1 års "Uppehåll" :)

Imorgon har Anna upprop på hennes nya skola klcokan 10. Jag stannar nog hemma och väntar tills hon är klar. Lycka till! :)


Tisdag 

Gårdagens inlägg publicerades aldrig pga vårat underliga internet, det har verkligen varit skumt de senaste dagarna men idag verkar det ha fixat sig.

Klockan 8.00 begav sig Anna in till Huddinge och här sitter jag.
Solen skiner mot förmodan, de sa på vädret igår att det skulle bli hög 13? Njaa, det är 18 på balkongen just nu och då har inte solen ens hunnit dit än. Kanska kan bli en bra men blåsig dag.

Ikväll kanske vi får besök av Ludwig, han gör ju nämligen något viktigt ute på Berga som jag inte har en aning om, kanske officer eller något liknande. Han är en upptagen själ iaf, så han kanske kan smita ifrån och komma och hälsa på oss :)

Igår anlände de sista pappret till visumet, så igår skickades de in. Nedräkningen kan börja, 2-7 månader. Haha, lättare sagt än gjort. Det får helt enkelt bli som det blir. Den som lever får se. Den som väntar på något gott...


Söndag

Nu så börjar jag ju komma igång med detta bloggande, det går ju riktigt bra ju :P

Igår spederade jag lite tid med min syster. Det var tänkt att vi skulle kolla på en film som vi hyrde på kvantum men vi blev för upptagna med att göra ingenting alls så vi hade inte tid.

Senare blev det altanen och lite rödvin och efter det cyklade vi ner till Glade Kocken. Var första gången jag var där och visst var det godkänt. Mer än godkänt må jag säga. Vi åt inte där men lyssnade på musik och socialiserade :)

Idag har jag varit över till far min en sväng. Fick nya låtar på min Ipod av Catarina. Äntligen! Har haft samma musik i över 1 år nu och det är inte ens min musik. Jag tror det fanns 450 låtar på den och jag stog ut och lyssna på 4 av dem, resten var skrot. Nu har jag ynka 34 låtar men jag tycker åtminstonne om allihop. 

Såklart kunde jag inte motsta att spendera lite tid med Edward också, men jag måste medge att jag tror jag föredrar Jake från och med nu.

Sen cyklade jag och Zandra upp till kvarnängen och motionerade lite. Eller ja, vi gick två varv runt slingan iaf, bättre än inget alls :)

Imorgon ska jag in till stan och hjälpa Anna att hitta till Hallunda och sen tillbaka till Gärdet. Hjälpa å Hjälpa vet jag väll kanske inte men bidra med en GPS iaf. Teknikens under.

Godnatt

Lördag

Ja, springa var det ju.. haha, vi kom ut och lite tungt var det måste jag erkänna.. Kanske inte så lite heller. 40  minuter höll vi bena springandes. Plus i kanten till oss.

Kvällen var lika lugn som dagn och det tackar jag för. Årets första Räckmacka, Mumma. Jag satt även 1.5 timme på Skype. Å resten av kvällen spenderade jag tillsammans med Edward ;)








Snabba Cash var bra, men ärligt talat så förväntade jag mig mera eftersom man hört så mycket om den. Helt godkänd men lite överskattad. Den får 3.5 av 5 :)

Jag överlevde natten..

..tur är väl det.

Igår kväll var bara en lugn och skön kväll, lyssnade på musik och bara var. Är så skönt att bara vara ibland.

Mobilen rinde sin hemska väckningssignal klockan 7.00. Jag är ingen morgonmänniska, en gång i tiden var jag namligen det. Så pass pigg att folk blev riktigt less på mig (folk å folk det låter överdrivet men någon iaf ;)
Nu har jag inga som helst problem att sova i evigheter, cirka 9 timmar i snitt är vad jag "behöver".
Iaf, klockan ringde och jag begav mig omotiverat ut ur sängen. Knatade ner till Nynäsakuten anlände 7.57, 4 personer stod redan i kö även fast de inte hunnit öppna. 1,25h fick jag snällt sitta och vänta tills det var min tur. De hela slutade med att jag fick en remiss in till Drottninggatan. Det är säkerligen inget allvarligt men bättre säker än lat.

Idag har jag inte mycket på dagsschemat. Ska ut med mor min till Lövhagen och springa en sväng, det var alldeles för länge sedan de skedde.


Handgjorda vinterskor från Kanada.
Klart jag inte kunde hålla mig.
Jag är redo för vintern!
Men den får gärna vänta ett tag,
ett bra tag!


19 Aug

Jag fick nyligen en känga med budskapet att min blogg är tråkig. Inte av vem som helst heller utan av min kära vän Michaela. Hon tycker jag skriver alldels for sällan så att hon tröttnar pa att jag aldrig uppdaterar. Så den kritiken tackar jag och tar emot och jag lovar dig Micha jag kommer bli bättre :P

Så nu ar jag iaf hemma, har varit hemma sen i lördags kväll/natt men det har varit full rulle så jag har inte hunnit uppdatera (denna gång mycket pga Micha, haha) Jag landade i lördags klockan 22.30, en timmes försening. Mamma, Zandra och Tobias var troget pa flygplatsen och tog emot mig. Det uppskattades! Tobias som aldrig kan göra något den normala vagen höll pa att fa en bukett i pallet för att han skrämde livet ur mig efter att ha gömt sig med bade luva och tidning. Direkt fran flygplatsen till Freja för en öl. Bästa botningen mot Jetlag är att bara hålla sig vaken, något jag lyckades göra till klockan 4.30 på morgonen.

Denna vecka har jag varit i våran kära huvudstad, kollat på människor, bubblat jacuzzi, druckigt massa rödvin, en kopparbergs slank ner den med, ätit laktris, hyrt "Love happens" & "Snabba cash", varit på Sågen med husvagnen, hjälpt pappa köpa kostym i Haninge, promenerat en massa.. Jag fick nog med nästan allt.

De var en snabb uppdatering på de senaste jag har haft för mig. På måndag får jag en temporär sambo, Anna kommer ner en vecka för att bo i lilla Nynäs. Även hon ska bli heltids sthlmare snart och behöver lite uppehälle innan de får sin lägenhet..

09.06 Lordag morgon

Torsdagen blev kanske inte ritkigt som planerat. Jag jobbade under dagen och gick hem och slappade pa eftermiddagen/kvallen. VAntade tills Morgan var klar pa jobbet och da vandrade vi till Bungalow, dar Cathyn jobbar, vi skulle namligen hamta up 50% rabattkort pa harsalongen jag skulle till dagen efter. Det visade sig att Bungalow var helt dott, till och med Dj:en och vakten satt langst bak i pubben och laste tidningar. Sa vi var vanliga och stannade och holl dem sallskap, vilket resulterade i en ol, 2 ol och slutade med shots. En av Cathryns vanner kom dit och han ar inte radd att spendera pengar om jag uttrycker mig sa. Fick reda pa att hans bil, som jag inte tycker ar varst speciell kostar narmare 1.3 miljoner kr. Ops! Kvallen slutade med att han bjod hem oss till hans hus och vi satt dar och socialdrack. Hans hus var som ett palats, hur stort som helst och valdigt stiligt ma jag saga. Kom hem klockan 6.30 borjade jobba klockan 10 :)
.
Dagen pa jobbet var ett helvete rent ut sagt. Jag jobbade som bartender och det var fullpackat, till och med ko att komma in. Jag hade massa folk kring baren som drack och at + att jag maste gora alla servitrisers drinkar. Och sa BANG, datosystemet lagger av, helt och hallet utan att nagon marker det. Vanligtvis bestaller man allt genom datorn sa att orden antingen aker till mig bakom baren eller n till koket, men allt la av. Sa vi var tvungna att springa och bestalla vad vi ville ha till koket eller till mig. Vilket Kaos! Nagra bord vantade 1h och 20 min for att fa deras mat. Det var sa pinsamt att end jobba igar. Ush!
.
Direkt efter jobbet sa gick jag och fick mitt har fixat av Cathryns jobbarkompis. Slingor och klippining 280kr. Jagblev sa himla nojd, hon gjorde bade morjare och ljusare slingor. Ska helt klart ga tillbaka dit nasta gang jag klipper mig. Mohaken ar jag fortfarande sugen pa, ar bara for radd att ta steget till kort har :P
.
Idag ar vi lediga. Inget pa schemat men det gor mig inget.

09.01pm

Nu har det redan lyckats blivit den 5 aug, tiden verkligen flyger ivag.
I helgen var jag och Morgan i Edmonton och shoppade lite pa wested mall som jag namde tidigare. Hittade inte alls lika mycket som jag onskade att jag skulle men det jag hittade var valdigt bra. Vi gick ut och at middag pa Joe's Tomatoes, en halv fin resturant. Valdigt god mat for en gangs skull, jag har alltid oturen att bestalla nagot mindre gott medans Morgan far 10ggr battre nar det kommer till allt fran glass till Subway :P Senare pa kvallen begav vi oss ut for att se vad Edmonton hade att erbjuda nar det kommer till nattliv. Vi forvantade oss inte riktigt nagot eftersom vi var dar fran en sondag till mandag. Men vipps sa hamnade vi pa ett neon party dar alla malade sig med kroppsfarg som lyser i neonljus. En riktigt rolig kvall, men det ar ofta sa ocksa forvantar man sig inget blir det alltid som bast :)
.
Nu ar det bara 4 dagar kvar pa jobbet. Fredag, mandag, tisdag och onsdag, sen ar det over. Kanns lite halv jobbigt att vara arbetslos igen men samtidigt skont att kunna komma hem och verkligen bara vara och umgas. Har faktiskt jobbat sa pass mycket att jag har rad att vara lite lat ett tag, inte for lange dok, ett tag :P
.
Inte har jag borjat packa heller. Har borjat inse det omojliga, att fa med mig allt hem. Jag hade precis pa gransen med bagage nar jag kom hit, det var ett ar sedan och en dess har jag inforskaffat bade de ena och andra bade har och i asien. Jag far helt enkelt lamna de "mindre" anvandbara har. Jag ar sa kluven just nu, jag har ju liskom helt plotsligt 2 hem sa jag vet inte vart jag ska bevara mina agodelar, inte for att jag ager sa mycket, men manga souvinierer har jag allt :) haha..
.
Imorgon ska jag ha fa mitt har bade farjat och klippt. Har bokat tid pa en frisorsskola, vilket betyder att det ar jatte billigt men det kommer ta desto langre eftersom jag kommer vara som en testkanin. Cathryn var dar for 2 veckor sedan och vart jatte nojd. Hon kanner namligen en av de studerande sa hon rekommenderade henne. Sa imorgon ska jag ocksa fa mitt har fixat av samma tjej. Det skulle kosta 30 dollar (210kr) for slingor och 100 kr for klippningen men som om inte dte skulle vara tillrackligt bra sa har Cathyn ett 50% rabatt kort som hon sa att jag kunde fa, sa klippning och farg for 150 kr ar inte helt fel :) Lagom till hemresan..
.
Inte har vi nagra planer infor helgen heller. Bara en preliminar bokning gallande rafting pa sondag. Det verkar vara nagot de syselsatter sig med har pa somrarna. De tar en uppblasbar bat (ja ni vet en san man hade nar man var 10ar) och aker nerfor an har i Calgary. De har ju namligen inget hav har sa de gor iaf det basta av situationen. Jag har inte raftat an sa jag antar att jag borde prova pa det innan jag beger mig hem till ett lite mer vattenbetackt omrade dar man inte behover ga extrem for att gora sommarsporter ;)

RSS 2.0