Kontorsnissar Calculationsmissar

Idag var det ingen bra dag pa jobbet. Helt vardelost. Forst och framst sa var det jatte fint vader vid 11 tiden vilket resulterar i att alla manniskor vill sitta pa varan jatte lilla uteservering, de andra var att jag hade omradet i bakre delen av resturangen vilket betyder att ingen vill sitta langst inne i morkret nar solen skiner utanfor fonstrerna. Jag hade bara 5 bord och 4 av dem var bara 2 personer per bord. Sen kom min raddning en grupp av kontorsnissar, 10 st for att vara mer precis. Yes tankte jag nu dricker dom ol och notan blir hog (hog nota= bra dricks) Men ack, diet coke och vatten for hela slanten. Aja efter att dom hade atit och druckit sina laskeblask sa var notan uppe i 185 dollar vilket inte var sa pjakigt anda. Vanligtvis nar det ar en grupp av manniskor mer an 8 sa ska man kanna in pa datorn och det blir automatiskt en 18% dricks pa notan, smart jag glomde det och gav notan till dem sa de sjalva fick skriva i hur mycket de ville. De upptackte att jag hade glomt att lagga till 18% och fragade varfor, "oj forlat" sa jag de glomde jag helt bort vanta 2 sek sa ska jag fixa det. "Nejda ingen fara vi raknar ut de sjalva" Okey och visst trodde jag att kontorsnissar kunde rakna, HA! Ack sa jag bedrog mig. De tackade och gick och jag kikade pa notan och dar ar det en 20 dollars dricks, vilket innebar 10.8% vilket du bara ger om du tycker det ar en fruktansvard service. Och det vet jag med all sakerhet att de inte tykcte for det var sa himla pratglada och trevliga hela bunten. De kunde bara inte rakna, bedrovligt! Sa det var penagr som jag skulle fatt i fickan de restrerande 7% de "missade" att ge. Vi ger ju namligen ivag 5% till house tip och 1% till bartendern, sa far du i totalt 10% av en nota som ar 100 dollar, alltsa 10dollar betyder det att du enbart kommer fa behalla 4 dollar men far du istallet 20% (vilket ar en bra dricks) far du behalla 14 dollar sjalv. Sa det ar verkligen ett lotteri, antingen bra eller daliga kunder.  

Smorgastarta, Safari & Dogeball

Ja midsommar festen blev valdigt lyckad, med mycket mat, gott sallskap och kubb. Jag tror inte vi kom i sangs forsen klockan 1 pa natten, da far man anda tanka pa att vi borjade "fira" vid 4 tiden :) Om jag blir kvar har i Kanada sa ar det en tradition som maste upprepas. 

Pa sondagen sa vaknade vi upp i Hawkford huset, at frukost och la oss i solen i nagra timmar. Kastade bade frisbee och boll tills vi blev trotta och la oss i solen igen. Valdigt anstrangande dag :P Sen akte vi till Rona och kopte blommor. Vi har namligen haft tva jatte stora krukor har i lagenheten, en utanfor dorren och en pa balkongen. Men eftersom varken jag eller Morgan har grona fingrar sa har de varit stendoda sedan vintern. Men nu tog vi ar#slet ur vagnen och inforskaffade 100liter jord och tva plantor. (de drojde enda tills idag, tisdag, innan vi planterade dem) Efter att vi inforskaffat lite gront akte vi ut till en kennel och kollade pa Shiba Inu valpar. Det ar den sortens hund Morgan vill inforskaffa. Jag har ingenting emot att han inforskaffar en valp men jag har sagt fran forsta borjan att jag tar inget som helst ansvar for den. Han skrev upp sig pa en vantelista, avlaren (haha kanman saga sa?) vet inte hur lang tid det kommer ta men troligtvis nagra manader.

I mandags akte vi pa hiking, vi begav oss till Janston Creek tillsammans med Jerrod och Cathryn. Vi sag alg (tror jag att det var) black bear (undrar om det ar samma sak som varn brunbjorn?) Big horn sheep och en chipmunk. Inte illa, det var nastan som en kanadensisk safari. Senare pa kvallen hade vi en Dogeball match som vi vann 10-8 sa det firade vi med Wings och ol pa Limricks :)

Idag har jag jobbat. 10-2. Helt okey dag pa jobbet, ganska mycket folk men inte stressigt. 4 timmar ar inte sa lange men det racker just nu, jag tjanar mer an vad jag spenderar sa jag klagar inte. Vi gick sedan till gymmet och efter det var det bara att skynda upp till Hawkford huset eftersom det var en "Farsdag middag" vi at stek och majsklov, jatte gott! Nu sitter vi hemma i lagenheten och tar det lugnt. Har precis planterat de tva blommorna och tvattat fonstrerna, inte illa.

Bildbevis fran helgens strapatser:
http://www.facebook.com/album.php?aid=185451&id=716516905&l=c52fbcad65


Vansinigt

Som ni kanske vet ar Clagary en sorstad, 1 miljon manniskor. Sa ni kan ju forsta att det blev problem nar jag ville ga ut och plocka blommor till min midsommarkrans. Det finns ingen skog inom gangavstand, de anda som finns parker och skulle man plocka blommor dar kommer herr Morgan och ger an boter. Sa jaha, vad gor man? Jag knatade till blomsterhandeln for att inforskaffa lite prastkragar och blaklint.. 35 kr for en jakla prastkrage?! Har jag varit med om nagot varre?! Inte har jag rad att inforskaffa minst 10 stycken som man ska ha for att fa en fin krans.. Vad ar detta. Ingen skog och blommor som ar dyrare an guld.. Nej tyvarr sa tillater inte min planbok mig att inforskaffa blommor for 350 kr for att fa en krans. Det blir helt enkelt en midsommar utan midsommarkrans. Trakigt men den harda verkligeten..


Torsdag

Har varit vaken sen klockan 7 i morse, jag ar riktigt imponerad av mig sjalv :) Forsta gangen sen varan resa..
Vad har jag da gjort av min dag? Det vette tusan. Jag har varit pa Shoppers en svang och skickat ett paket med dvder till Michela (alla 1000 tals bilder sen resan) jag har stadat lite, pratat med min Mor i 1,5 timme, atit agg och kaviar mackor, kollat upp en massa iformation gallande skolor och oversattning av betyg (framtiden ar ovis sa det ar lika bra att vara forberedd, forsokt fylla i ansokan om nytt visum (lyckades aven skriva fel 2 ganger om) ja du, det var nog allt jag gjort idag.

Igar akte vi till shopping centret, bara for att jag inte har pengar att spendera sa hittar jag ju saklart saker i varenda affar som jag vill ha. Det hander aldrig annars, brukar ha svart att hitta saker. Jag fann en jatte fin Lululemon "tjocktroja/vast" som jag inte kunde kopa eftersom den var faktiskt for dyr for min budget just nu. Men Morgan bestamde sig for att vara generos och kopte den till mig. Jatte haftig ar den! :) Jag hittade aven ett par byxor, piratbyxor med fickor pa sidorna. Kul att ha nagot annat an jeans nar det blir lite kyligt en sommarkvall. Om det nagonsin kommer bli sommaf i Kanada/Sverige.. Sen hittade jag en cowboy hatt ocksa, det maste vi ju namligen inforskaffa oss infor Stampede, det ar ju liksom temat pa hela festen. De kommer satt app rodeos runt om i stan och det kommer vara full fart. Men jag vantade med att inforskaffa den till ett senare tillfalle, maste aven kolla efter cowboyboots, det far vanta det med..

Jag overvager om jag ska till gymmet eller inte.. Lat eller duktig.. Det kanns som om latheten tar over..

Stralande!

Vi har fatt problem, ganska stora problem. Som sagt sa gar mitt visum ut den 18 september. Vi har ju planerat att ansoka om Common-law visum (Sambo) vi vet att det tar ett par manader att fa, narmare 2-7 manader. Saken var den att vi var nastan helt 100 pa att man han fa ett bridge visum (ett visum som tillater mig vara och jobba har tills mitt ny visum har blivit godkant) Igar fick vi reda pa att ni det far jag inte alls det. Sa jag har inte sa mycket valmojligheter. Jag maste aka hem innan den 18 sep och vara borta tills mitt visum har blivit godkant. Vi ska ansoka om visumet denna vecka och da kan det ta allt fran  2 till 7 manader. Saken ar ju den att jag hade raknat med att kunna aka hem i augusti eftersom jag trodde jag skulle kunna komma tillbaka nar jag ville. Den enda chansen jag kan komma tillbaka till Kanada ar om jag kommer pa turistvisum, vilket innebar att jag komer sitta och ruttna har eftersom jag inte kan jobba.. Jag vill verkligen hem, men samtidigt sa kanns det konstigt att aka hem nar jag far vara har och vara fast i Sverige och inte fa aka tillbaka nar jag vill.  Just nu ar det bara problem efter problem.
2 manader var svart nog att vara ifran varandra nar jag akte till Asien, och nu kanske upp till 6 manader ifran varandra? Morgan har sagt att han far 2 veckor semester efter oktober manad sa han kan komma och halsa pa, men da far vi ingen ledighet tillsammans det kommande aret! AAAAAHHHHH! Varfor kan ingenting bara vara enkelt.. Det tar pa en om det bara ar krangel, just nu kanns det som om det bara ar problematiskt...
Kan jag inte fa vinna pa lottp eller nagot sa jag inte behover oroa mig!

Mitten av Juni!

Jahaja. I sondags knatade jag glatt till gymmet klockan 10 (tidigt for att vara jag nu for tiden) efter det spenderade jag resten av dagen ute i solen, eller iaf fran klockan 11.30 till 15.30. Sa underbart skont. Laste lite, somnade, Liz och Matt kom och vi kastade lite freezbie, somnade om, njot!
Efter det slutade Morgan jobba och vi motte upp Chloe och Mike (de kanadesiska paret vi bodde med i Australien) vi gick ner till 17th (bargatan) och drack en ol eller tva och at 20 cents Wings. Mumma. Efter det fick vi till parken och spela Kubb. En harlig sommardag maste jag saga!
Igar var inte lika kul, borjade jobba klockan 10 och slutade 20.45, harliga 11h. Inte nog med att det var ett langt shift, klockan 19.30 lyckas jag skrapa upp handen. Jag bar tva plattor ol (fast 24 pack glasflaskor) sa jag sag inte mina egna hander eftersom oln skymde sikten. Jag rundade ett horn pa en "jarnstallning" och missade att det var en lampknapp med en metallbricka bakom som stack ut ca 5 cm fran stallningen. Jag skrpade upp ovansidan pa handen ganska illa. Jag visste arligt talat inte om jag skulle aka till sjukhuset eller inte, men kom fram till att Morgans mamma kan avgora det (eftersom hon ar sjuksyster) Problemet var bara det att jag fick inte tag i Morgan. Hans mobil har nagot serigost fel och det gick inte att ringa honom. Sa det var bara att "jobba" vidare tills vi stangde och fa skjuts hem med Johanna. Val hemma sa akte vi hem till Morgans mamma, hon tyckte inte vi behovde aka dit, men hon plastrade om mig :) Saken var den att jag ville inte aka till sjukhuset pga att det gjorde ont, jag var mer radd for att jag ska fa ett fult arr pa ovansidan av handen, det kommer man ju alltid se liksom. Aja nu ar det bara att vanta och se vad som hander. Det laker forhoppningsvis bra. 
 
Idag ar forsta dagen som bade jag och Morgan ar lediga sen jag kom hem, over 2 veckor sedan. Vi ska aka till IKEA, kanske till shopping centret ocksa. Sen blir det nog bara till att slappa. Det ar sa typiskt att det regnar just idag, bara for att vi ar lediga. Men tyvarr kan man inte styra vadret.

Nu ar det aven mindre an en manad till Stampeed! Jag ser jatte mycket fram emot det, forst for att det ar en helt sjukt stor cityfest i 10 dagar, vem vill inte vara med pa det :) Sen ocksa for att jag vet att det finns chans att jag kan aka hem kort efterat. Beroende pa hur mycket pengar jag tjanar och hur jobbet staller sig till att jag aker. I varsta fall far jag helt enkelt soka nytt nar jag kommer tillbaka, for hem ska jag! Detta ar faktiskt de langsta jag nagonsin har varit hemifran. Jag akte den 19 september, sa det betyder att det ar 9 manader (om 4 dagar) Oj josse namen, det ar faktiskt ett tag. Forhoppningsvis ser Nynas precis likadant ut som nar jag lamnade det (nu med en battre vag forstass) 
 

Jobb & Skavsar

Antligen fredag! Ah vad jag har langtat. Tyvarr ar det Morgans mandag men aja..
Ska snart knata ivag till jobbet, problemet ar bara att jag har varldens skavsar! Ush. Det gor sa fruktansvart ont. Var till och med tvungen att kopa nya jobbskor eftersom det var outhardligt (de forra ar inte alls gamla de heller) MEn tror ni inte att jag far skavsar pa ett annat stalla av de nya iaf.. AAAAH jag hatar skavsar, de forstor sa mycket!

Ikvall ar det iaf Jasons fodelsedagsfest, det ser jag fram emot.
Jahaja, det var nog allt vettigt jag hade i huvet. Vettigt och vettigt vet jag val inte :P

Macka kanske?

Annu en dag pa jobbet avklarad. Dagens feature var "Italian Deli Sandwich with Capricola & Mortadella ham, tomatoes, red onion, basil aioli, lettuce on a sesame seed bun" och dagens sallad var "Bacon and Muchroom sallad with zuccini, red onion, spinach, egg and a Strawberry vanilla vinigrette." For den som var intresserad. Haha.

Jag tror jag har fatt en infektion fran Laos. Jag ramlade namligen nar vi skulle Tuba (uppblasbara ringarna i an) Jag snubblade och skrapade upp pyttelite pa benet. Det var kanske 4 sma "skrap strack" inget markvardigt, inge blod eller liknanade. Skrattade mest at att jag var klubpig. Sen hoppade vi iaf ner i vattnet och simmade runt och jag tror det var dar ifran jag fick bakterierna. Det borjade namligen vaxa resten av tiden och jag kopte alkohol och tvattade det men det vagrade hjalpa. Nu ar det som varst, varar och skrapas upp hela tiden. Kommer sakert fa ett arr. Har iaf kopt "polysorin" ska tydligen vara en salva som ska hjalpa de laka och ta bort bakterier. Men har det inte lakt om nagra dagar far jag nog uppsoka Morgans mamma Liz (hon ar sjukskoterska)
Haha ja det var nog de mest handelserika som hant mig nu pa senare dagar.

Morgan, Guy och hans flickvann har nu bokat tid for deras fallskarmshoppning. Det bar av stapeln den 26 juni. Sa det ser jag fram emot :)
Vi ska aven fira midsommar har, det ska vi gora hos Mark och Pernilla fredagen den 19onde. Morgan ska forsoka sig pa att snickra ihop ett hemmagjort kubb och vi ska ata svenskt och mysa pa deras bakgard :) Annu en sak att se fram emot!

Tanker mycket pa Michaela och Christine, angrar att jag inte hade stannat de sista 11 dagarna. Jag fjallar redan bort och dom har inte ens kommit hem. Suck!

Sjunde dagen i juni manad

Nu ar nastan mandagen avklarad. Jag jobbade min forsta dag pa jobbet idag, kande mig lite ringrostig. Det gick utan nagra storre problem och efter en 4 timmars pass var jag hemma igen. Det kommer nog bli att jag mest jobbar lunch vilket kommer vara mellan 10/11 - 2 ungefar. Ganska lagom for tillfallet :) Jag tjanar mer an vad jag spenderar sa det ar val huvudsaken. Ar sa lyckligt lottad att vi knappt behover betala hyra, annars hade det varit andra bullar.

Jag googlar och skickar mail om den skolan jag mojligtvis vill ga. Allt ar sa osakert just nu sa jag blir snurrig i colan. Pa nagot satt maste det losa sig.

Igar hade jag och Jason en dejt, Morgan jobbade mellan 2-10 sa da passade jag pa att spendera tid med Jason. Vi lagade Kalkon(ham)burgare och annanas salsa, Gregg och Mike var aven dar men de kollade hockey. Sen akte vi rollerblades, jag har inga egna sa jag fick anvanda Morgans stl 43, vanligtvis har jag 38. 2 par strumpor och spannerna pa max sa fungerade de. Vi akte kanske 5 km innan det var dags att aka hem. En trevlig dag.
Ikvall har vi en dogeball match, ska bl kul att spela igen eftersom jag missat halva sesongen.

Sa kul har jag haft det.


Fredag

Nu sitter jag pa balkongen i lagenheten.. Solen lyser om vart annat, ganska molningt mn fortfarande behagligt. Jag har last lite ur Eclipse (3dje boken i Twilight serien) och nu sitter jag och fordriver tid med datorn. Morgan jobbar mellan 2 och 10, kul kille. Han jobbar sa de narmaste 5 dagarna och mellan mandag och onsdag jobbar jag 10 tills lunschen ar over och han borjar 2 sa vi lar ju knapptse varandra. Jag hoppas verkligen inte att det kommer fortsatta sahar..

Igar spelade vi Squash med Guy, hur kul som helst. Saken ar den att man kanppt kanner att det ar ett sjukt bra sett att trana eftersom det ar sa kul.. Vad som inte ar lika kul ar att rumpan ar alltid sjukt om pga traningsvark dagen efter. Men jag antar att det ra bra :)

Jag och Morgan forsoker lista ut hur vi ska skaffa mig ett nytt visum.. Det ar inte de lattaste. Vi har all information vi behover men vi maste lista ut hur vi ska gora. Vi har hort att antingen ansoker man om det nar jag ar har men da kan jag inte lamna landet eller sa ansoker jag om det nar jag ar i Sverige men da ar jag inte tillaten att aka till Kanada forsen jag fatt det, det tar vanligtvis 6-8 manader. Men som sagt det ar mer rykten vi hort sa vi vet inte med all sakerhet. Maste ta och lista ut de dar ganska snart...

Nagot som forstorde hela min morgon var att jag fick reda pa att min mob akning ar uppe i ove 1100 kr!!! Precis vad jag behover just nu. Man tackar och bockar. Som tur var har Morgan sagt att vi kan dela pa det eftersom mer an halften av alla sms jag har skickat var till honom, men enda. Vilket sloseri med pengar!

Vi ska snart bestala tid for Morgans fallskarmshoppning. Vilket jag ar valdigt exalterad over! Men samtidigt lite radd, tank om nagot hander och sa ar det jag som betalat hans olycka.. Ush! Nej sa far jag inte tanka.. Men det ska bli kul och se vad han tycker om det :)


They will take me back!

Jag vaknade klockan 3 i natt och kunde inte alls somna om, var vaken till klockan 6 da Morgan vaknade. Jag stannade uppe med honom till han var tvungen att ga, da gick jag in och forsokte somna vilket inte var sa svart.  Somnade till klockan 10 da solen sken genom rutan. Jag packade min vaska med vatten banan och den tredje Twilight boken och var precis pa vag ut for att satta mig i en park och njuta av vadret nar det helt plotsligt blev jatte mulet. Men jag hade faktiskt en back up plan, Twilight flmen. Forlat Michaela och Christine men jag antar att ni troligtvis kollat pa den utan mig ;) Sen tog jag tjuren i hornen och vandrade till jobbet. Jag har varit lite orolig over att ga tillbaka eftersom jag inte visste om de behovde mig nar jag kom tillbaka + att min chef bad mig maila honom, vilket jag aldrig nagonsin gjort tidigare (vi smsar alltid) Jag gick iaf dit och de var valdigt glada att se mig igen vilket kandes skont. Jag borjar jobba pa mandag och jobbar hela veckan. 
  Det var val det som ar nytt sen igar :) Nu ska jag och Morgan ta och ta en promenad pa 17th Ave och senare spela squash.

I'm back!

Nu ar jag tillbaka till andra sidan jorden. Jag vet inte vilket av sidorna som ar den ratta langre..
Min resa hem var oandlig! Som sagt sa var vi pa full moon party pa Koh Pangan, natten mellan den 29-30. Vi stannade uppe och festade till klockan 5.30 pa morgonen och jag var tvungen att aka till hamnen med en tucktuck klcokan 7. Harligt varre!

Farjan till fastlandet 6h
Buss till Bangkok 8h
Vantan pa Bangkoks flygplats 4h
Flyg till Beijing 4.5h
Vantan i Beijing 10h
Flyg till Vancouver 11h
Vantan i Vancouver 3.5h
Flyg till Calgary 1.5h 
 = 48 harliga timmar pa resansde fot. Speciellt efter en natt med 40 min somn, men jag klagar inte. Jag alskar att resa, tyvarr inte hem dock,

Nu har jag halft landat i Calgary. Morgan och Liz (morgans mor) hamtade upp mig pa flygplatsen med 24 rosor (som Liz hade inforskaffat) Vi akte till Brian och hamtade de paket som jag hade skickat fran Vietnam, tyvarr var nast intill allt forstort i paketet, de hade verkligen misshandlat den! Sa ledsen, det var verkligen jatte fina saker som jag ville ha. Aja. Vi akte hem och pratade en hel del, det finns lite att prata om nar man inte setts pa 2.5 manad. Helt ovantat kom Allisha och Jason forbi och sa hej vilket var en valdigt trevlig overraskning! Vi somnade vid 2 tiden, Morgan borjade jobba vid 7 dagen efter. Jag gich upp och holl honom sallskap, kande mig inte speciellt trott alls och funderade pa att stanna uppe och ha en power nap senare under dagen. Men det slutade med att jag gick tillbaka till sangs och somnade pa tva roda, vaknade 12.30!! Oj herre gud tankte jag, verkligen dags at ga upp. VAnde pa mig och helt plotsligt var klockan 2.15, jag maste ha somnat igen! Sa efter 12 timmars somn kande jag mig verkligen utvilad. Men saklart blev det att bakslag, nu sitter jag har 4 pa morgonen och kan inte alls somna.. Gick och la mig vid 12 och sov till 3. AAAHHH jag hatar Jet-lag!

Aja inte mycket att gora at. Jag ska knata till jobbet i morgon och se om jag kan tigga till mig lite skift. Morgan jobbar imorgon melan 7-3 och ar ledig pa onsdag, sa forhoppningsvis kan vi gora nagot kul ikvall :)

Det var nog allt for idag gott folk.

RSS 2.0