Hello!

Det har varit dalig uppdatering pa sistone, det beror pa mycket flygande och ett valdigt fullspackat schema.
Christine, Michaela och jag har en gemensam reseblogg som vi kommer anvanda under denna resa + att jag kommer uppdatera min blogg nar jag har tid.
Detta ar taget fran vart forsta meddelande fran Kina:

Gardagen spenderades i sommar palatset, ett stort omrade med flertalet tempel och miljontals av turister.  Vi fick aven lista ut Beijings tunnelbanesystem, lattare sagt an gjort. Vi holl till och med pa att forlora en lem, en arm mera bestamt. Det gallar att man anvander armbagarna och kroppstyngden nar man vill ut ur tunnelbanan annars ligger man platt pa backen eller aker flertalet stationer mer an vad man onskar. Smarta som vi ar listade vi ut detta ganska sa snart. Sommarpalatset var vackert, saknade tyvarr blommor pga att det ar tidig var/ sen vinter. Overlag 3 av 5 vattenflaskor.
Som vi tidigare namde i var blogg sa slutade kvallen pa en narliggande pubb dar vi at hamburgare (valdigt kinesiskt) och drack 10kronors ol.
  Denna morgon borjade med ett besok pa bankomaten.. Efter det pasta till frukost, ater igen valdigt kinesiskt. Efter det begav vi oss till Tinamen square och den Forbjudna staden. Det var aven dar 1000000 mannikor och dumma ar dom ocksa. Det verkar som om helften av alla kineser ar fodda utan suntfornuft ( Inge illa menat, men om man siktar mot ett foremal med sin kamera vill man inte ha en okand kines ansikte framfor linsen) Den forbjudna staden var valdigt stor och elegant. Vart sitt besok, vi gick aven till ett ur och klock museum och en skattkammare pa omradet. URtjusigt! ;)
Imorgon ska vi till den kinesiska muren. Efter manga om och men har vi efter mycket overlaggande bestammt vart pa muren vi ska besoka. Vi hamtas upp imorgon bitti klockan 7. Sa det betyder att det ar dags for sangen nu.
Det var allt fran oss i Kina.
Salam.

www.frankinatillthailand.blogg.se


Forsta dagen

Nu ar jag framme i hostelt i vancouver. Det har redan varit en lang dag, sov bara 5 timmar forra natten. Jag som en gang i mitt liv hade ordning och reda pa saker vet inte hur jag ska klara av denna resa. Igar packade jag alla saker och vi tog bilen upp till Hawkford huset (30 min bilresa) Vi akte sedan och spela dodgeball i en timma, det var varan sista match for sesongen, vi vann sa det kanns skont. Pa vagen hem kommer Morgan pa att jag har glomt mina piller (Typhoid vaccinet) sa vi maste aka tillbaka hela vagen hem till lagenheten och hamta de, vilket gjorde att jag kande mig stressad eftersom jag ville ha en lugn och mysig sista kvall med Morgan, Iaf vi akte och hamta pillrena och var tillbaka efter en timme. Allt var frid och frojd och vi duschade och gorde irdning oss for kvallen, nar jag plotsligt kommer pa att jag inte har min mobil! Jag rakade namligen glomma den i lagenheten nar vi var dar och hamtade pillrena, vilken javla not jag ar. Sa da var det bara att satta sig i bilen och aka hela vagen till lagenheten IGEN bara for att jag ar sa vimsig. Tror att mycket berodde pa att jag har varit stressad over resan och valdigt spand, eller det ar iaf vad jag tanker skylla pa :P Iaf efter mycket om och men var vi i sangs vid 1 tiden och alarmet stallt pa 6. 
Flyget till Vancouver gick smartfritt och inga storre problem. Jag tog taget fran flygplatsen till Hostlet, inga problem dar heller. Jag lamnade sakerna pa hostlet och begav mig ut pa en upptacksfard. Jag gick till Standley Park, en park som alla pratar om att man maste se om man ar i Vancouver. Vilket jag nu forstar varfor. Jatte fint var det, batar i alla storlekar lag langst kajen och en lang promenad slinga. Jag stannade och tog kort och vandrade i nastan 3.5 timmar innan jag var tillbaka pa hostlet for ett tupplur. Sov en timme och sen kom en ny tjej till rummet dar jag var helt ensam i innan. Hon ar fran Belgien och ganska korkad. Sa nu ar jag fast med henne kanns det som, haha. Nej men hon har valdigt underliga varderingar, alla ar vi da olika. 
Imorgon klockan 13.50 flyger jag mot Beijing dar jag kommer mota upp Micha! Jag ser verkligen jatte mycket fram emot att traffa henne, det var nastan 7 manader sedan sist, onskar bara att Anna kunde ha kommit ocksa sa hade vi varit fullandade. Men det blir nasta ganag eller hur Anna? ;)
Ja det var nog allt som har hant mig pa min forsta dag pa resande fot.. Uppdaterar sa fort jag har chansen, tidigaste pa torsdag eftersom jag sitter pa ett flyg hela onsdagen. 12 timmars flygresa, Mumma!


:)

Igar som sagt borjade jag packa, tankte de har blir ju en latt match. Hade en lagon hog med klader igar och de sma och nadvandiga sakerna har jag kopt. Men idag nar jag skulle borja packa ner alla mina andra saker, Morgan flyttar namligen upp till hans pappa i Hawkford huset nar jag ar borta, sa jag tankte att jag kunde packa mina egna saker sa att han bara kunde flytta vaskorna mellan husen. Den har trojen vill jag ha med mig, Ah min favorit klanning, en till top gor val inget och vipps sa ar hela sangen full med saker jag vill ta med mig. Haha tror nastan jag maste rensa lite, blir for tungt annars.  Men nu borjar allt falla pa plats, de enda jag maste gora ar att bestalla ett hostel i Vancouver, sen ar det bara att aka.
  Jag var pa gymmet igar sa jag ar super om i musklerna idag. Skont men irriterande :P Vi akte aven motercykel igar, det var kul men lite jobbigt i armarna nar man inte ar van, Morgan har ju namligen en sport motorcykel sa man maste halla upp sig sjalv nar han byter vaxel annars bli det jatte hackigt.. Jag blir val van snart hoppas jag.
   Ikvall ska vi hem till Danielle, hon har fodelsedags middag. Morgan och jag har kopt en bok med hennes fovorit malare (hon alskar att mala) en sten elefant det later lite underligt med vi hittade den i en haftig asien butik har i Calgary jatte haftig ar den + en kniv slipare. Hon bli forhoppningsvis valdigt glad. Morgans andra syster Cathryn ar i Thailand for tillfallet 27+, inte helt fel :)


Om exakt 3 dagar sitter jag pa planet till Vancouver!

Igar kavll var en lugn kvall. Vi fixade skattepapprena, jag kommer fa ca 1300 kr tillbaka fran skatten jag betalade har i Kanada, inte helt fel. Morgan kommer fa 20000 vilket ar lite battre men jag ar lika gla for de :) Efter det at vi middag och som efterratt at vi jordgubbar och vaniljglass, ah sa nostalgiskt det ar. Tanker direkt tillbaka pa sommaren men aven ser fram emot den nasta.. Efter det gick vi till BULV dar Danielle hade sin fodelsedags fest, Morgan skulle upp och jobba klockan 7 sa vi drack bara en ol var och var sociala. Det var lite stelt om jag ska vara arlig, Morgans ex var dar, jag vet inte vad det ar med mig men jag blir svartsjuk. Haa, inte likt mig men san ar sanningen. Aja, vi kom hem runt 12 tiden och gick till sangs, och har sitter jag nu klockan 9.19 pa morgonen.
   Idag ska jag borja packa, jag har inte packat en enda pryl an. Tanker ta med mig ett par jeans och en jacka till Beijing (det ar den enda anhalten som ar kyligare, ca 9-12 grader for tillfallet) Tanker faktiskt ge bort kladerna till nagon behovande innan jag aker hem. Ingen ide att slapa runt pa det. 
  Jag har tusentals fjarilar i magen! Forst for att jag ar sa exalterad att antligen fa aka ivag igen, sen for att fa traffa Michaela och Christine. Sen har jag nagra elaka fjarilar i magen ocksa, kanns faktiskt lite jobbigt att lamna Morgan, vi har ju levt tillsammans i over 6 manader nu, kommer kannas underligt nar han inte ar med. Men han ar fortfarande har nar jag kommer tillbaka sa det ordnar sig nog! :)


Ahh va skont!

Sista jobbardagen avklarad. Kanns sa fruktansvart skont + att det var loning idag sa det gjode det bara battre!
Ikvall ar det Danielle's fodelsedagsfest, tror inte vi kommer vara ute sa sent, Morgan jobbar klockan 7 imorgon bitti. 3 dagar kvar sen beger jag mig till Vancouver, WhoopWhooop! :)

Torsdag

Igar var det S:t Patricks day, jag jobbade mellan 10 till 8.. En lang dag pa jobbet. Efter det sa kom Morgan och hamtade mig och sen tog vi taget till Limricks, en irlandsk pubb en bit har ifran. Danielle, Tom, Allisha, Jason, Jordan, Greg och nagra fler var dar, valdigt trevligt.
  Idag har jag ocksa jobbat. Det var en man dar som jag pratade med (eftersom jag serverade dem) Han fragade en hel del om Sverige och olikheter mellan landerna. Samtalet fortsatte och han fragade mig om man kan tjana mycket pengar i Sverige,  sjalvklart sa jag om man ar pa ratt stalla och har dem ratta ideerna. Efter det sa han att om jag har en ide som jag att vi kan tjana pengar pa sa kommer han sponsra mig. Jag bara skrattade eftersom jag trodde att han skamtade. Men han sag helt allvarlig ut. Da fragade jag vad som skulle handa om jag kommer pa en ide om hur vi ska tjana penagar och om vi forlorar pengarna iastaller, "I lost 3 miljon dollar last year, I always figure out another way to make up for it" Var hans svar.. Haha det var en underlig dag idag.

Imorgon ar min sista jobbardag!

16 mars

Jag har gatt och blivit forkyld, inte lite heller. Nasan ar igenpluggad och jag kanner hur mina bihalor epanderar for varje timme + att jag har huvudvark. Jag vill verkligen inte bli sjuk, inte nu.
Jag har iaf jobbat igar och idag, det gick inge vidare att jobba idag om jag ska vara arlig. Fick veta igar att farfar har blivit samre, han ar 88 ar och livet har sin gang men det ar tungt att veta att han ar sa fruktansvart trott dag in och dag ut. Sa jag hade alldeles for mycket i huvudet idag sa det blev manga sma misstag. Men imorgon ar en ny dag och nya tag.
  7 dagar till avfard. Mycket att hinna med innan planet lyfter. Men det ser jag verkligen fram emot. Skont att fa lite miljoomvaxling och att fa traffa Miachaela och Christine (lyxigt att fa prata svenska i 2 manader!)
  Imorgon ar det S:t Patrick's Day, en irlandsk tradition. Och eftersom det ar en irlandsk tradition sa inebar det saklart alkohol, men jag jobbar hela dagen sa de narmaste jag kommer komma alkohol ar genom att servera den. Jobbar hela dagen i baren. Det ser jag faktiskt fram emot, jag har inget emot att jobba sa lange det ar mycket folk och saker att gora. Da gar tiden sa mycket fortare och jag vet att pengarna rullar in. Det ar faktiskt en valdigt negativ sak har tycker jag, du far inte nagot extra betalt for att du jobbar helger och kvallar. Sa vare sig det ar mandag eller sondag far vi alltid ca 60 kr timmen, vilket ar valdigt daligt. Sa Det ar strassamt att veta att man maste fa bra dricks for att jobbet i huve taget ska vara vart det. Men men.. det ar ett jobb och jag har sa jag klarar mig. 
  Nej nu dunkar huvudet, ska lagga mig pa soffan och kolla pa tv och vanta pa att Morgan kommer hem.



13 dagar kvar!

Ja det var ju Morgans foddelsedag i sondags, sa vi gick ut pa lordagen. Det var en helt okey kvall, inget markvardigt om jag ska vara arlig men kul hade vi det :) Sen pa sondagen sa tog vi sovmorgon till klockan 11, Jason sov over har och nar alla hade vaknat och atit frukost akte vi till Calgary Zoo. Vi vandrade runt och kollade pa allt fran apor till odlor, det var en solig och mysig dag. Efter det akte vi hem till Danielle som hade fixat en oscars fest (det var ju oscars galan i sondags) Sa det var pyntat och fint. Morgan fick allt mojligt strumpor, en kokskniv, verktyg till motorcykeln, tallrikar och mycket annat smatt oh gott. Av mig fick han en fallskarms hopp, anorlunda men jag tror han uppskattade det. Han far allt ta och vanta tills jag kommer hem fran asien sen kan han hoppa bast han vill :P 
Jag har jobbat sen i mandags, igar jobbade jag 11 timmar, lang dag. Men vaknar upp, gor sig iordning for jobbet, jobbar, kommer hem och gar och lagger sig. Kanns som om man inte har nagot liv. Men det far man ta ibland.  
Jag ar iaf ledig i helgen vilket jag kommer spendera min lediga tid till att bestamma vad jag ska ta med mig pa varat aventyr. Tiden bara flyger ivag, det ar 13 dagar tills jag beger mig till Vancouver. Spannande! Jag kollade pa vadret pa Bali och i Vietnam igar 32 grader pa dagarna och 26 pa kvallarna, jag hoppas bara pa att det kan halla i sig i en manad till :)

 


En bild fran Zoot


Hmm..

Ni kommer aldrig kunna gissa vad som hande mig har om dagen nar jag gick till jobbet, tror det till och med var igar.. Dar vi bor just nu ar om jag sager det inte det basta omradet nere i centrala Calgary. Ett kvarter har ifran ar kant for att vara hogkvarteret gallande prostitotion, nar man gar/aker hem efter skymning ar dom ute och forsoker salga sin sa kallade "tjanst". Inte riktigt det trevligaste men san ar sanningen. Sa iaf tillbaka till min historia, nar jag som sagt gick till jobbet igar var klockan ungefar 14.30 solen sken och jag gick och lyssnade pa musik. Efter att ha gatt ca 7 min aker det forbi en bil och tutar, mannen i bilen vilkar aven till mig. Forst trodde jag att det var Morgans pappa som kande igen mig och ville ge mig skjuts, men efter att ha tankt lite sa har han inte alls en sadan bil. Bilen aker iaf ca 200 meter och kor in pa parkeringen till ett snabbkop, underligt tankte jag, men vi far val se det kanske ar nagon jag/Morgan kanner. Jag vandrar vidare och ser att han sitter kvar i bilen, nar jag gar forbi vevar han ner rutan och ropar "Hey Girl, Do u wanna come with me?" Han trodde serigost att jag var en hora! Arligt talat sa ar det en av det varsta sakerna som har hant an sa lange, hur vagar han tro nagot sadant?! Vilken fordnedring.. Det verkar inte spela nagon roll vilken tid det ar pa dygnet de smuttsiga rotaggen ar ute natt som dag och forsoker fa sig ett ligg. Nej gud vet vad! Han var aven i 65 ars aldern. Smutsigt!
  Aja, nu ar det historia. Jobbade iaf idag, 11-15.00 riktigt bra lunch faktisk, klirr i kassan. Det behovs :)
Det var nog allt for idag..

Ops!

Jag ber om ursakt. Jag har verkligen inte haft tid eller ork att skriva pa sistone. Men nu lovar jag att bli battre igen. Litte uppdatering sedan sist:
- Jag har fatt mitt kinesiska visum.
- Jag har fatt tva paket fran Sverige. Ett fran mor och ett fran Zandra. Smycken, handskrivet brav, godis, thaipengar, godis, bocket, godis, kopparbergas och sa jag att jag fick godis? :P  och mycket mer.
- Jag ar med i ett Dodgeball lag, ungefar samma regler som spokboll. Jag, Morgan, Jason, Dannielle och 8 andra ar med i laget. Vi har matcher pa mandagar, hittills har jag spelat tva, vi vann bada. Efter gardagens match akte vi till en pubb och firade med ol och chickenwings, inte helt fel pa en mandag :)
- Jag har jobbat jatte mycket pa senaste tiden, men just nu ar det manga utgifter sa det behovs verkligen.
- Forra helgen var jag i Banff, den var tjejkvall pa schemat. 7 tjejer, 2 hotellrum och valdigt mcyekt skoj. Det var lite omvaxling att gora nagor helt utan Morgan och enbart med tjejer. Men valdigt kul var det!
Hm, det ar nog allt jag kan komma pa for tillfallet som har hant har. Men i helgen fyller Morgan ar, jag vet precis vad jag ska kopa till honom, men an en gang vagar jag inte skriva det har for jag ar radd att han ska oversatta bloggen pa google. Sa jag far beratta efter helgen istallet. Men det blir nog att ga ut pa middag och kanske lite festligheter ocksa.
Idag ar det 3 veckor tills vi aker. 3 veckor!! Det ar ju ingenting. Ah vad jag ser fram emot det, sol & varme, aventyr och party pa hog niva! Ah vad jag langtar!

RSS 2.0