Det var ett tag sedan..

Nu ar jag tillbaka.. Det var ett par dagar sedan sen sist, men det har varit mycket att sta i. Jobb den 21-23, Ledig den 24 da jag gick till frissan, blev valdigt nojd maste jag saga, sedan hem till Pappa Briens hus dar vi ordnade lite infor den 25 (de firar ju namligen julafton pa fel dag har). Den 25 vaknade vi runt 9 tiden da vi oppnade paket, fick et par super fina stovlar (jag hade pekat ut dom sjalv;) av Morgan +matchande mossa och vantar och en vattenflaska, av Danielle fick jag en planbok, av Cathryn en tjocktroja, av Brien, Liz och Richard fick jag klippningen/fargningen, badskum, korkskruv, strumpor, en till troja. Och jag fick till och med en present fran mormor och morfar Waker en tval och lite pengar. Blev jatte overraskad av alla paket, hade inte forvantat mig en enda.. Morgan blev glad over solglasogonen och Lululemon byxorna jag kopte till honom. Tyvarr han inte paketen fran sverige komma i tid, jag antar att de har en hel del att gora nu i juletider.. Men batre sent an aldrig :)
   Den 26 akte vi tidigt pa morgonen till Saskatchewan (5 timmar fran Calgary) dar Morgans slakt bor, traffade morbroder, mormor, morfar, kusiner, mostrar och gud vet allt, de har en ganska stor slakt om jag ska vara arlig. Det bodde pa en farm mitt ute i ingenstans men det var mysigt. Morgans kusin har nyligen (8 manader sedan) fatt en liten bebis, jag kan lagga upp bilder lite senare men jag maste saga att den var hur gullig som helst :) Jag har forresten skutit med ett gevar for forsta gangen i mitt liv, vi gick ut pa bakgarden och skot lerduvor tror jag de kallas, jag missade bada forsoken men det var kul enda ;)
   Sa nu ar jag hemma igen och borjar jobba om en timma.. Hua, skulle inte ha nagot emot att vara ledig ett par dagar till, men som tur ar jobbar jag tre dagar nu och sedan ar jag ledig 3 dagar, inte helt fel.
  Det kanns som om det har hant sa himla mycket de snaste dagarna men nar jag val sitter har och ska komma pa det ar allt som bortblast. Ah jag far val aterkomma om jag kommer pa nagot nytt :)
Nu ar det dags for frukost :)

Tro det eller ej, det ar den 20 dec?!

Da var det sondag igen..
Igar var jag ledig. Morgan jobbade. Sa jag pratade med mor min i en timma pa telefonen efter det gjorde jag min super sandwich, ska visa er nagon gang, haha. Sen begav jag mig till gymmet. Den otroligt langa promenaden pa 200 meter sen var jag dar. Spenderade troligtvis ca 1h dar inann jag begav mig hemmat. Och tro det eller ej men pa de 200 meterna jag har att ga hem sag jag Liz sittandes pa ett cafe sa jag gick in och smapratade med henne i 1.5 timme innan jag tog mig i kragen och  gick hem och duscha. Efter det blev det speedshopping. Kopte en present till Morgan fran mamma, present till Cathryn och Danielle och en till till Morgan faktiskt, det ar han vard ;) Sen akte jag hem och jag och Morgan akte till Classic Jack's och at lite mat inann det var dags for en film, men jag somna. Det var mig dag :)
   Idag har jag ingen aning om vad jag ska gor afaktiskt. Jag maste hitta en present till Morgans mamma och pappa, men jag har ingen aning vad dom kan tankas vilja ha. Klurigt det dar. Fick faktiskt reda pa en annan julklapp jag kommer att fa/har fatt det var fran mamma Liz, hennes pojkvann Richard och pappa Brien, pa torsdag ska jag ga till en harfrisor och farga/klippa haret, det var min julklapp. Jag ser sa himla mycket fram emot det. Jag gar med uppsatt har hela tiden for att forsoka dolja de underliga fargerna jag har i haret. Saken ar ju den att jag var blond i somras pga solblekning, nar hosten kom sa borjade en morkblond utvaxt komma, sa smart som jag trodde jag var fargade jag hela haret ljusbrunt for att jag trodde att det skulle matcha min utvat, men ack sa jag bedrog mig.. Sa just nu ar mina toppar halvblonda (det var namligen bara toning, tor jag) mitten av haret ljusbrunt och utvaten morkare.. Herre gud, svart att forklara men otroligt hemskt ar det.. Sa det var en valdigt uppskattad present, aaah jag ser sa himla mycket fam emot tordag!
   Nej jag borde ta tag i mitt liv och gora nagot av denna dag.. Men det ar ju trots allt sondag och det betyder ju vilodag. Sa det sa..

!

Inte illa va!?


Jaha.. De va det de..

Idag har jag spenderat over 3000 kr (ah vilket dalgigt samvete jag har!) Da kanske ni fragar vart dom pengarna tog vagen, da kan jag svara pa kortare an 3 timmar var det borta! Gym kort for 2 manader + startavgift (pa ett gym som ligger 200m fran lagenheten, valdigt smidigt :), (svindyrt)portot till nagra julklappar till familjen (tyvarr fick jag reda pa att de kommer ta 2 manader innan de anlander, om jag inte var villig att betala over 500 kr per paket, da skulle minsann vara dar inom 15 arbetsdagar (vilket betyder att de missar julafton i alla fall.. Jag hoppas ni haller med mig om "Battre sent an aldrig", Forlat) En julklapp till Morgan, ett spa paket som jag och Liz kopte till varandra (Det var ca 85% rea. Hade kostat 450 dollar, kostade 60 dollar (ca360kr). I paketet ingick manicyr, klippning, lite slingor, styling, vaxning och ansiktsbehanling i 30 min + att alla pengar dom fick in gick till brostcanser fonden.. Och sist men inte minst lite mat och poff sa enkelt var det..   
   Nu ska jag lagga mig i sangen och tycka lite synd om min bankkonto som ar valdigt mycket magrare efter dagens inforskaffningar.





Suck!


13 dec ocksa kallad Lucia

Idag har jag kopt austronat-glass, klatt en gran, blivit medlem i svenska foreningen, kollat pa ett lucia trag, atit lussekatter+mjuk pepparkaka, varit med i ett lucia tag och kollat pa en urtrist film. Det ar min dag fran borjan till slut.

Austronatglassen kopte jag pga att vi ska kopa en present (alla medlemar i familjen Waker+jag) for mindre an 70 kr och sen lagga dem i en sack och, ja ni vet fa en slumpmassig vald present. Och ovanligt ar det val med austronatglass, sa jag tankte vem vill inte ha det i julklapp :P (den ar faktiskt torkad och jag tror serigost att de ater sanna uppe i rymden, det var namligen lankar till NASA och nagon regerings hemsida pa baksidan) Fiffigt Jessica!

Jag var ju med i luciataget som upptradde infor IKEAs medarbetare.. Vi var 8 stycken "vuxna" och en 3aring och 250 stycken i publiken, snacka om nervos jag blev nar vi klev in i rummet.. Jag hade forvantat mig ca 50-75 men ack sa jag bedrog mig.. Det gick iaf nagelunda och alla apploderade i slutet (och mitt i for den delen) sa jag hoppas att det var ett bra tacken :) Efterat fick jag reda pa att IKEA ger oss ett varsit presentkort for att vi stallde upp som "underhallning", jag vet inte pa hur mycket men jag hoppas pa de basta :)

Nej over and out! Godnatt

1 manad och 1 dag till min fodelsedag.. De du!

Min dag igar inladdes val sisadar, i halvlek var jag pa stralande humor men nar det borjade ga mot slutspurten holl jag pa att borja grata.

Det borjade med att jag i min lilla egna varld gjorde mig redo for jobbet, nar nagon underlig manniska ringer (jag kan inte se vem som ringer aven om jag har numret inlaggt pa mob pga att jag ahr det billigaste billigaste abonemanget jag kunde hitta (billigt och billigt vet jag ju dock inte)) Iaf jag klurade ut att det var Kristie fram jobbet som ringde och fragade vart jag befann mig eftersom jag sent i garkvall hade blivit flyttat fran golver (servitris) till baren... Men ingen hade informerat mig! Sa jag skulle ha varit dar 30 min innan  jag sjalv visste det. Sa det var bara att skynda sig dit och oppna hela baren med de 1000000 flaskor som vi har pa halften av tiden som vi vanligtvis gor det pa.. Stress, stress! Sen lunchen flot pa utan storre problem och jag borjade bli pa riktigt bra humor. Efter jobbet goick jag med allison och hennes vanner till Classic Jack's och drack en ol och en halv.. Kande att de rackte for mig eftersom jag skulle ga pa genomrepet till Lucia firandet pa Sondag. Jag vandrade hem och mottes upp av Morgan vi gick ner i garegaret dar bilden sa fint star pakerad nar vi upptackte till varan fasa att det var punktering!! Hur ofta sker det liksom, vi var lit eeftre schemat pga att jag hade varit och varit social och som om inte det rackte sa kan vi inte ens anvanda bilen! Sa det blev att at taget till Chinook station dar vi hoppades pa det basta gallande bussar (traffiken var helt vansinigt pga av sno och ovader) Vi star i kylan och vantar i ungefar 20 min innan bussen kommer, antligen tankte jag nu ar vi nara.. Trode jag! Nej da gar busschaufforen ut ur bussen och sager att han maste ha en rast for att han har minsann suttit i den bussen i 7 timmar i strack enligt han sjalv.. Vid de har laget kokade jag! Ah va arg jag var..! Han var borta i hela 15 min... Sen bar det ivag iaf.. Kom sist av alla men de var sa snalla och hade vantat pa mig. Jag traffade 7.5 nya svenskar (halvan tillkommer pga av att det var ett par som var dar, en tjej som var finlandssvensk och hon hade en kanadensisk pojkvann, de hade bott i finland i 2 ar sa han forstod svenska, sa det tycker jag raknas som en halv:) en tjej som var i min alder, ett annat par kanske lite over 25 och tva 40+ :) Det var trevlig, vi repeterade lite och smapratade efterat. Vi ses ju snart igen eftersom det ar Lucia pa lordag :) 
  Idag ska alla pa jobbet ga till Mercuri, en pubb som har 4 dollars kvall ikvall, allt kostar namligen 4 dollar (27kr ungefar) Himla bra om man inte vill spendera for mycket pengar , hehe.. Men jag vet inte om vi ska dit, Morgan hade ju liksom recerverat denna dag for en dejt.. Forresten lurade jag honom att saga sanningen imorse. Saken var den att nar vi traffade Allison igar sa fragade hon om vi skulle komma till Mercuri idag, vilket jag svarade ja pa (Morgan med for den delen) sen efterat fick jag en kansla att Morgan inte alls ville ga dit.. Sa imorse sa jag till honom att jag nog inte kande for att ga ut ikvall och svaret jag fick tillbaka var "Ah va skont, for jag kanner inte heller for att ga dit".. Se, jag tror jag nastan ar en tankelasare ibland.. Sa nu maste jag antingen ga dit sjalv eller ga pa en dejt med Morgan for jag tanker aldrig ta med honom nu nar jag vet att han inte vill ga dit.. Vi far se vad som hander ikvall, stora bekymmer i en liten skalle!

Julshopping

Idag har vi varit och julhandlat igen.. Denna gang spenderade vi mer pengar, nu kanske ni tror att det var en lyckad julshopping, men da tror ni fel. Jag fann namligen bara saker till mig sjalv, haha.. Jag kopte en nyars klanning, eftersom jag jobbar i Calgary tower sa kommer dresscoden vara lite mer fancy sa jag var tvungen att inforskaffa mig en ny svart cocktailklanning. + att jag har tjatat pa Morgan under en langre tid att vi maste kopa en extarn(tror att det stavas sa) hardisk och lagga over alla vara resebilder pa sa att vi har en back up om datorn skulle ga sonder, sa vi inforskaffade oss en smidig liten hardisk for (480 kr, 250GB) idag, vet inte om de var en bra deal men den var liten och behandig och rymmer mer an vad vi nagonsin kommer att behova :)
Sen gick vi och kolla pa bio, vi lyxade till det med 3D och sag A Christmast Carol. Ni vet den nar historien som visas runt jul om den snala/elaka (vet inte om det ar nagon slakting till kalle anka) men det ar iaf en anka som ar valdigt snal och sa blir han hemsokt av tre andar, en fran forr, nutid och framtiden. Men denna film var mer for aldre, jag rock till och med till nagra ganger :P Men den var faktiskt helt okey..

Ebeneezer Scrooge (den elaka/snala ankan)

?

Hur vet man om man ar lycklig?
Nar vet man att det ar detta jag vill ha for resten av livet?
Hur kan man nagonsin veta att detta ar "mitt livs karlek" ?

Det finns ungefar 7 miljarder manniskor pa jorden. Det gar troligtvis runt 1000 tals manniskor pa denna jord jag skulle vara lycklig tillsammans med. Sa hur i hela varlden ska man veta vad man ska "noja" sig med.. Det ar mycket tankar i huvudet just nu och desto mer jag tanker ju ovisare blir jag. Att "ta en dag i taget" gar ju liksom inte heller, man maste ju tanka frammat annars vaknar man upp en dag utan framtidsplaner..


3 december

Igar.. Jadu va hande igar.. Jag fick ett mail! Ett mail som var valdigt valkommet sa har i borjan av december. Det var namligen fran den svenksa foreningen har i Calgary.. Jag skcikade namligen ett kort mail har om dagen och skrev att jag var intresserad av att traffa andra svenskar har i Calgary.. Och sa fick jag svar igar, inte bara ett utan tva svar. Ett fran en tjej vars namn var Krestin, hon sa att jag ar valkommen att fira lucia med dem pa IKEA, alltsa vara med i luciataget. Det tyckte jag var en kul grej sa visst tackade jag ja till det, problemet var bara att jag sag mailet en dag forsent och de hade traningen i tisdags. Men senare oa kvallen pratades vi vid och hon sa att de har en traning nasta vecka ocksa och att det inte var forsent att haka pa :) Det andra svaret var fran Skandinaviska skolans ordforande som att att det inte hade nagra avlonade positioner pa skoplan for tillfallet men om jag vill volontar arbeta sa okar chanserna att jag kan fa ett jobb om en position dyker upp. Sa ar vart att funder pa :)
Jag jobbade aven mellan 11-2. Kort dag, det gor mig ingenting just nu :) Efter det gicka jag hem och jag och Morgan sloade i nagon timma innan vi akte ivag pa julhandling.. Vi hittade ingenting, typiskt. JAg maste aven hitta en klanning tills pa nyars afton, en svart cocktailklanning ar det bestammt att vi maste bara.. Jag forsoker overtala Morgan att han ocksa ska jobba pa nyar, de behover namlgen nagra killar uppe i tornet ocksa, men han funderar fortfarande pa det.. Hoppas att han vill, da kan vi ju fira nyar pa satt och vis tillsammans.. Iaf kyssas pa 12 slaget :)




Movembermustachen :P


Trafik, Paket och Boxning.

I mandags gjorde jag ingenting, som sagt var Morgan sen till jobbet och dundrade ut vid 7.15 tiden efter det gick jag tillbaka till sangen och holl den sallskap fram till klockan 11. Efter det gick jag upp och kikade pa datorn i nagra timmar, de ar ressmidning pa gang, aven fast jag skulle forsoka halla mig till efter jul :P Klockan 3.30 kom Morgan hem och vi begav oss till gymmet klcokan 4.10 vanligtvis tar dte 15 min max 20 denna dag tog det 50! Det kanndes som om det kunde gatt fortare att cyckla. Det var ett hemskt vader utomhus, det sno/regnade och blaste i en sadan himla hastighet.. Val framma tranade vi lite, sen hem till annu en film "funny people" Faktiskt ganska rolig :) Det blir som sagt valdigt mycket filmtittande eftersom vi inte har nagra tv kanaler.
Igar jobbade jag mellan 10.30-2.30, en lagom dag. Gick hem och sen akte jag och Morgan och julklappshoppade lite, vi kopte kladkrokar till Dannielle. Sen bar det upp till Hawkfordhuset (som vi nu mera kallar hans pappas hus) for middag med pappa Brien. NAr jag kom till huset lag ett stort och valfyllt paket pa bordet! 5 tidningar, godis, harsnoddar & harnalar, 3 lotter (vann 20 kr pa en) och tva chockladkalendrar. Det tackar jag for mamma! :) Det ar sadant som lyser upp i hostmorkret (inte for att jag kan saga att det ar morkt har, sol nastan varje dag faktiskt:)  Och som avslut pa dagen akte jag och Liz pa boxning.. Vi korde mer styrka an kondition, vilket var valdigt hart, men man kanner sig valdigt ducktig efterat :)
Nej nu maste jag gora mig iordning for jobbet. Jobbar namligen klockan 11 idag.

RSS 2.0