...

Det var forsta advent igar, vilket jag fick reda pa klockan 21 pa kvallen.. Hm, vad hander med de svenska traditionerna nar man ar utomlands. Nagot jag absolut inte far gloma ar lucia!

   Igar var daremot den trakigaste dagen jag serigost har haft pa minst 3 ar.. Och jag overdriver inte! Morgans bil har som sagt varit halft trasig (hans fjadrar har varit mindre an vad som passade hans vinterdack, sa nar han har kort pa gupp och liknande ar det ett fruktansvart skrapande ljud pga att dacken ar forstora/fjadrarna for sma.. Sa vi har fatt lanat hans mammas bil de senaste veckorna) Men iaf, igar skulle detta atgardas.. Han hade pratat med en mekaniker hans syster kande och Morgan skulle aka dit och de skulle hjalpas at att fixa bilen.. Morgan sa att det inte skulle ta sa lang tid eftersomnar nar han och en kompis gjorde det i garaget tog det 4 timmar och nu har han ju lyftkran och hjalp av en riktig mekaniker.. Jag tog det som om det skulle ta kanske 2.5 timmar da for att vara realistisk. Sa snall flickvann som jag tycker att jag ar ibland foljde jag med. Stort misstag! Mekanikern hjalpte knappt till sa det var bara Morgan som jobbade, nagra bultar satt "fast" sa dom fick inte av fjadern, det var iskallt i garaget och det tog 5.5 timma! Det var de absolut langsammaste timmarna i mitt liv. Jag satt och splade spel pa Morgans Iphone, Klarade ett spel, provade ett annat, klarade det med, batterierna blev laga.. USH sager jag bara! Slutade med att vi akte dar ifran med 3 fixade dack och ett var fortfarande inte bytt, han maste namligen aka tillbaka en annan dag, jag kommer vagra att folja med!
  Inte nog med att det var en trakig bojan pa dagen, vi var tvungna att aka och kopa mat, det ar val okey men inte det roligaste.. Vi akte sedan och hyrde en film, jag tankte kanske dagen kan sluta battre an hur den bojade.. Problemet var bara att Morgan hyrde en valdigt valdigt langtrakig film, sa efter halva onskade jag bara att den kunde sluta sa jag kunde fa ga och lagga mig och att dagen efter (idag) kunde bli battre an denna..
  Denna dag bojade inte sa mycket battre kan jag lova mina vanner.. Jag vaknade upp tidigt pa morgonen och kollade pa klockan 7.11, vande mig om och upptacker att Morgan fortfarande ar i sangen (han bojar jobba klockan 7) Jag vacker honom och han vaknar och ar ett askmoln pga att han har forsovit sig ( Morgan ar namligen aldig sen) Han klar pa sig i ljusets hastighet och klockan 7.15 slar dorren igen.. Jag han precis lagga huvudet pa kudden innan det bankar (dunkar) pa dorren, jag flyger upp springer till dorren och Morgan stormar in annu argare och svar att han tog felnycklar med sig och att han inte hade hemnycklarna med sig, och sa stormar han ut igen.. Allt detta pa mindre an 15sekunder..
Efter det somnar jag om och hoppas att denna dag inte ska sluta som den borjade!


1 manad -3 dagar till julafton.. De du!

Da var det torsdag igen.. Har jobbat Tis, ons och idag och kommer jobba imorgon (fredag) och aven pa lordag. Det ar nagot slaks event har "Grey Cup" Jag tror att det har nagot att gor med en Fotbollsmatch (Amerikansk fotboll) Sa det kommer vara lite festligheter under helgen sa vi ska jobba i en kiosk, jag och Liz. Det kommer nog bli okey..
Igar slutade kvallen med en utekvall, mindre bra, spenderar pengar och mar pyton dagn efter.. Nej aldig mer (haha)
  Vi har faktiskt borjat kolla pa biljetter till Las Vegas pa allvar nu! Peter & Alison vill ocksa aka pga att Peter fyller ar i februari, sa det slutar forhoppningsvis med att vi aker alla 4.. Tom & hans flickvann vill ocksa aka, men Morgan sa att man skulle ta det med en nypa salt, sa da gor jag val det.. Vad vi kikar pa just nu ar att aka den 14 Januari och bli  borta i 4 dagar (3natter) priset ligger pa omkring 4000 med flyg och hotell. Inte sa farligt faktiskt. Skulle vara sjukt kul om vi kunde komma ivag :)
Nej nu ar jag utpumpad pa nyheter, sa mycket har det hant pa de senaste dagarna..

Alla har vi varit dar, men inte lika illa som detta..

Vi kom nyss hem fran en jatte rolig biofilm, vi sag den med Cathryn och Jarrold.
Jag vill starkt rekommendera den filmen till alla som vill fa sig ett gott skratt:


Det var den roligaste komedi jag jar sett pa valdigt lange.
- och jag gillar inte ens komedier! :)


Mandag

Nu har jag varit riktigt dalig pa att uppdatera, men ibland far man ha en svacka...
Vad har hant sedan sist? hmm, ja du inte sa mycket. Jag tror att man far sin halvgra vardag vart i varden man ar sa lange man jobbar och sparar pengar. Men en dag hande nagot spannande. Jag var pa jobbet pa ett dagslangt shift (10-7) och det var namligen hemma match for Clagary Flames (hockey lag) matchen borjade 7.40 jag folk bojade komma in for att forfesta lite innan matchen (hockey arenan ar pa samma station som vi bor i lagenheten, sa det tar 6 min fran pubben) och jag sag nagra "regulars" (stammisar) och borjade prata med dem, de kommer alltid till varan pubb innan hemmamatcherna. Och jag sa att jag var sa himla avundsjuk att det alltid gar pa matcherna och att jag ar fast har och sa smapratade vi en stund..  Och helt plotsligt frangar han mig om jag vill ga med dem for de har en biljett over.. Vem skulle saga nej till det? eller hur Tobbe?  ;) Sa min kvall slutade med helt sjukt bra platser till matchen.. Vilket resulterade i att jag avbrot min D-Tox i slutat av dag 10 (skulle egentligen varit 12) men det var det vart. Efter matchen (vill inte ens prata om hur den slutade) sa gick vi till Casiot och tog en drink eller tva innan det var dags att ga hem till en sovandes pojkvann :) Inte helt fel avslut pa en lang jobbardag..
I helgen har vi varit pa middag hos Danielle, mysigt med lite mat och monopol. Idag ar bade jag och Morgan lediga sa vi ska oppna ett bankkonto till mig, antligen! Sen ska vi nog till Petland och kika pa igelkotten ;)
Ikvall blir det nog bara en lugn filmkvall. Kanske jag tar mig i kragen och tar mitt ansvar som flickvann och bakar en kladdkaka.. Jag maste skicka sms till Anna och fraga efter receptet.. Bara sa ni vet sa ar det inget recept som slar hennes kladdkake recept :)
Det var nog allt for idag.. Eller vanta jag har fatt reda pa att jag jobbar pa nyar, kul! Men Det ar i Calgary Tower, sa det ar lite coolt iaf (ni kanske sett biler pa Facebook..) 800 personer kommer komma. 2 hissar, som tur ar man inte rokare sa man slipper koa i hissen ;)

Haha..

Halloween 2009

 
Haha, hittade precis denna bild bland
Zandras bilder som hon lamnat pa datorn.
Sa kan det ga! :)


Underbara Mandag!

I lordags var jag som sagt hemma och slappade hela dagen innan det var dags for jobb klockan 6. JAg hade helt och hallet stallt in mig pa att jobba i baren men nar jag kom dit fick jag reda pa att de ville att jag skulle servera, vilket gjorde mig lite nervos, jaghar namligen aldrig serverat kvallstid.. Alex Cuba, som artisten for kvallen hette var faktiskt riktigt bra,han sjong mestadels pa spanska men det var valdigt bra musik sa det var omvaxlande for en gangs skull (om jag tanker tillbaka till The Mighty Quinn) Det gick iaf valdigt bra att servera och jag tjanade val omkring 600 i driks den kvallen sa det kandes skont. Jag slutade 1.30 sa efter det var det bara hem och sova.
   Igar min och Morgans forsta dag som vi var lediga tillsammans pa pa lange, sa det blev en slo morgon och sen frukost innan vi begav oss soderut. Tro det eller ej men det var jag som kom med iden att vi kunde aka och kolla pa visningshus. Sana som ingen bor i men man kan fa byggt pa bestallning. Det blev fler hus an vad jag hade raknat med men det var mysigt att bara vandra runt och dromma sig bort lite. Morgan hittade faktiskt ett hus som han jatte garna skulle vilka ha. Men det ar for tidigt att vara serigos an sager han men nar han fick reda pa att det ar 9 manaders vantetid innan man kan flytta in fick han eld i baken :P haha, nej inte riktigt sa illa var det val inte men han blev mer realistisk om saker och ting.. Vi far val helt enkelt vanta och se vad som hander. Om han ska skaffa ett hus kommer jag vara "inneboende" och betela honom lite hyra, det ar allt. Jag kommer inte ha nagot bindande till de huset i huvetaget, det ar nagot som ar sakert :) 
  Jag och Liz ska aka till ett kopcenter idag, de ligger en liten bit harifran, det blir nog bade tag och buss.. Varken hon eller jag jobbar idag sa vi har ingen tid att passa, vilket jag tycker ar underbart. Nej nu ska jag ga och gora mig iordning..



Vilken tavla?

Martini-Lordag.. (I wish)

Idag har jag stadat, stadat, pratat, pratat och pratat.. Stadat hela lagenheten, tvattat, dammat, skurat + att jag har pratat med Michaela och Anna, Pappa och Mamma.. Ja du, det ar nog allt jag har gjort idag :) Eller jag har faktiskt last lite i min cocktail bok, just nu ar pa ett kapitel om Martinis (Gin & Vermouth) vem som uppfann den (inte for att dom riktigt vet med all sakerhet) varfor den heter som den gor och hur man gor dem. Tro det eller ej det ar valdigt intressant.
Nej nu maste jag ata middag borjar jobba om 30 min.

Martini.jpg image by slawka


Fredagen den 13onde

Fredag.. Men vem fan ar glad for det? haha, nejda det ar inte sa illa som det later, men illa ar det.. Jag har inget humor for 5 ore idag.. Efter jobbet satt jag och vantade pa min mat som skulle komma, utan att jag markte det var det tre av mina arbetskompisar incl min chef som stod och skrattade at mig.. Jag hade utan att veta om det stirrat ut i tomma intet med munnen pa vidgavel. Just nu har jag sa himla latt for att bara forsvinna in i tankar, min hjarna orkar inte fokusera pa vekligeheten just nu, eller iaf inte nar jag ar hungrig. Nar jag ar matt sa fungerar den till 89% iaf :P Men nar jag upptackte hur jag sjalv sag ut sa brast jag ocksa ut i skratt, men efter tva minuter satt jag lika dan igen och en annan bartender upptackte mig :P Sa kan det ga. Men som sagt det stod att det skule vara svarast i borjan och nu ar jag ju mer an halvags in i min 4de dag sa det borde nog vanda snart.. 
  Jag jobbade iaf mellan 10 och 3.30 idag, full fart hela dagen sa tiden bara for ivag, och det tycker vi om! Nu sitter jag har i morkret och ater solrosfron + att jag har kopt 2 pasar micro (undrar om det verkligen stavas sa, mickro ser ut som ett hundnamn, och mikro ser finskt ut medans micro ser for engelskt ut.. aja..) Mic/ck/kro pop! Jag ar namlingen tillaten att ata hur mycket (kanske inte hur mycket som helst, men nastan ;) popcorn, olja, smor bland annat som helst. Sa jag kan saga er att kastrullen/micron gar varm har (haha, som om den inte alltid gor det nar man satter pa den) Se igen, jag tappar traden om sa mycket saker pa senaste tiden, Dumma cleanse. For att vara arlig vill jag ge upp! Men jag ska klara det har, jag betalade faktiskt 200kr for alla piller+dropparna och jag ar ingen som ger upp halv vags, eller jag brukar inte gora det iaf.. Men man far andras, det har mamma sagt ;) Forresten sa upptackte jag att jag inte far ata kyckling under mina 12 dagar av rening, men det har jag redan rakar gjort.. Jag vet inte hur mycket det kan forstora, jag ar ju liksom tillaten att ata fisk, lam, kott fran bade gris och ko, darfor tog jag forgivet att jag fick ata kyckling och glomde helt och hallet att kolla upp det.. Men nu har jag redan borjat pa de sparet sa nu kommer jag nog fortsatta, sa farligt kan det ju inte vara..
  Oj nar jag borjade detta meddelande trodde jag inte att jag hade sa mycket att saga, men saker och ting andras pa vagen, det vet vi ju alla..


Pannkaks-Torsdag, utan pannkakor.

 Da var det torsdag igen.. Jag jobbade igar mellan 3 och 7.30 men jag stannade kvar och var lite social med nagra arbetskolegor som satt och drack lite ol.. Ush allt som jag vanligtvis klarar mig alldeles utmarkt utan nagra dagar ar jatte jobbigt att vara utan nu, bara for att jag inte far ata/dricka det. Jag ar sa sugen pa jordnotter, mjolk, ol, ost och vitt brod.. Haha, jag har varit utan de i 3 dagar nu :P Jag undrar hur detta ska ga.. Jag maste erkanna att jag kanner mig lite mosig i huvudet.. Jag har slocknat pa soffan ett par ganger de senaste dagarna, men det stod faktiskt att det skulle vara varst de forsta dagarna sa jag hoppas det blir battre snart.
  Idag jobbade jag mellan 11 och 4.30.. Ganska okey dag faktiskt. Men det ar lite typiskt, Morgan var ledig bade idag och igar och jag jobbar saklart. Imorgon jobbar jag igen mellan 11 och gud vet nar + pa lordag klockan 6.. Det ar nagot jatte party pa lordag, omkring 240 personer kommer, sa det ser jag verkligen fram emot eftersom jag tjanar nog ganska bra da :P
  Nu sitter Morgan och Guy och spelar nagot urtrist playstation spel medans jag har absolut inget att gora forutom att sitta vid datorn.. Eller kanske jag ska ga och lasa en cocktail bok som jag fick lana av Liz idag, den lar dig allt fran grunden och det flesta grunddrinkarna.. Vem vet..
Detta var en trakig uppdatering, ursakta. Men roligare an sahar ar inte mitt liv just nu :P

Tisdag

Ja nu  var det ett tag sedan jag uppdaterade, sa kan det ga.
I fredags gick vi ut och at middag pa jobbet. Jag, Zandra, Morgan, Jason, Peter & Alison. Vi akte sedan hem till Peter & Alison och spelande lite kort innan vi begav oss till Casinot, ingen storre lycka, forlorade en hundring. Men vad gor det om 100 ar..
  I lordags sov vi till klockan 13 men gick inte upp forsen narmare 2 vilket var valdigt skont, klockan 6 kom Jason och det borjade om igen, lite forfest innan hockey matchen, Calgary Flames mot New York Rangers. Det var en valdigt bra och underhallande match. 
  I sondags kvall akte vi och bowla.. Inte den mest pakostade stallet men det var lika kul iaf. Sen lamnade vi av Zandra hos Jason eftersom hon skulle sova dar for det ar narmare till flygplatsen. Hennes plan lyfte namligen 6.30 vilket betyder att hon maste vara dar ca 4.30.. Jason var aven sa vanlig och gav henne skjuts. 

Idag borjar mitt nya liv.. Njaa, eller iaf mina nya 12 dagar. Jag har antligen inforskaffat mig en D-Tox som tar 12 dagar att genomfora. Jag har pratat om nagon slags rening ett bra tag nu och igar tog jag tag i mig sjalv och inforskaffade mig en. Det gar ut pa att du ska ata 6 piller + 30 droppar (av nagot illasmakande vatska) bade morgon och kvall. Sa efter att jag har gjorde denna D-Tox har jag atit nastan 150 piller.. Haha, det ar en hel del pa bara 12 dagar. Men vi far se hur det gar, jag ska genomfora den sa bra jag bara kan. Jag far namligen inte ata mjol (tex brod, pasta) eller dricka mjolk, vilket kommer bli valdigt svart eftersom jag alskar ett kallt glas mjolk :P Jag far inte heller ata tropiska frukter sa som bananer, melon, annanas m.m. listan kan goras lang men vad jag tycker om med denna D-tox ar att det sager att du kan ata sa mycket du vill/kan men bara av de ratta sakerna, sa jag kommer aldrig behova ga hungrig.. Vilket jag avskyr. Jag kommer uppdatera hur det gar :) 

Thank God It's Friday!

Oh Herre Gud sagar jag bara nar jag tanker tillbaka pa onsdagens utgang..Haha! Vi hade varan lilla plan jag och Zandra att vi skulle dricka lite vin har hemma, ta en taxi till Local 522 ta en drink eller tva sedan ga till antigen Habitat eller Cowboys vilket vi hade hort skulle vara ganska mycket folk for att vara pa en onsdag.. Ingen blir som man har tankt, sla dig i backen pa det! Vi som skulle mysdricka lite vin slutade med att vi hade en flaska var. Hoppsan. Sant hander, det kunde varit varre som min mor skulle ha sagt. Och varre blev det ;) Vi hade tur och behovde inte ta en taxi for Morgan var snall och skjutsade oss nar han hade kommit hem fran en dodgebol match (ungefar som varat spokboll, jag sa ungefar;) Nar vi kom till pubben tyckte jag att det sag ganska dott ut utifran, Morgan slapte iaf av oss och vi var pa vag in, problemet var bara att nar jag forsokte oppna dorren markte jag att det var last! Klockan 10. Jaha? Vad gor vi nu da!? Som tur var var Alex fortfarande bakom baren och stadade och sag oss sta som tva fan och rock i dorren. Hon slapte in oss och vi berattade varan kvallsplan for henne. Hon satte tvar stop for vara planer och 10 minuter senare satt vi i hennes bil pa vag till ett utestalle jag aldrig horts talas om. Det var anolunda ma jag saga! Klockan var som sagt bara strax efter 10 ner vi kom dit och precis innan vi klev ur bilen sager Alex: Oh It's still early, the strippers are still here. Sa kan det ga, det visade sig att det var Girlsnight pa den baren och tills klockan 11 var det manliga strippor dar. Varje dag far man uppleva nagot nytt och i onsdags var det strippor. Haha, det var faktiskt forsta gangen jag beskadade nagot sadant. Det var valdigt... anolunda ;)
  Vi hade en galet rolig natt.. Bade jag och Zandra glomde vara kameror hemma men lika bra var nog det!
Igar jobbade jag mellan 3 och 23.30 och idag har jag jobbat mellan 10-15.30.. Ikvall sa vi nog ut och ata middag sen far vi se var kvallen for oss :)

4/9

Igar var vi pa zoo:t som sagt, mycket trevligt och vandra runt och se pa dom sma liven, alla var dock inte sa sma, de hade allt fran papegojor till flodhastar till giraffer.. Vi akte tag dit alldeles ensama, kredit till oss :)
Efter det akte vi hem och lagade mat och tog en liten tupplur innan det var dags for boxningstraningen. Det ar valdigt mycket kondition och ben. Det var inte lika jobbigt som forra gangen men fortfarande valdrigt jobbigt.. 
   Idag ska jag och Zandra aka och shoppa (kanske Liz ocksa) och ikvall blir det utgang :)
Imorgon jobbar jag igen, ser inte fram emot det. 3 till gud vet nar igen och pa fredag jobbar jag lunch.

Zoo-time!

Nej nu har jag varit valdrigt lat nar det har kommit till bloggandet.
I fredags kvall hamtade vi upp Zandra, inga preblem. Valdrigt smartfritt :P haha.. Vi akte hem och sov sa kul hade vi forsta kvallen. Zandra vr fortfarande lite jetlaged och jag kande mig riktigt dalig. Jag fros och mina lappar och panna kokade. Jag var saker pa att jag hade fatt feber, dagen innan Halloween. Men sen kom jag och tanka pa att det kanske var pga sprutan jag fick i torsdags kvall av Liz (morgans mamma) Min kropp kanske bara behovde vanja sig med den.. Jag hade alla dessa olika teroier.. Men som tur var nar jag vaknade upp nasta morgon kande jag mig frisk som en notkarna :) Morgonen borjade med lite firande (1 ars dagen) och mys i sangen med isvin och fondue, frukter doppade i chocklad, allt fran hallon till melon och kiwi. Otroligt gott.
Efter det klev vi upp och gjorde oss iordning, klockan 11 kom alla manniskor hit och vi hade forfest innan det var dags att bege sig ner mot forsta pubben.. Efter det var det fullt os till klockan 11 pa kvallen da vi gick och at pizza (for andra gangen) och tog en taxi hem efter en lyckad dag :)
  PA sondagen vaknade vi runt 8.30 (det var den natten man drar bak klockan sa egentligen9.30) utvilade och ingen baksmalla, tyvarr inte pga av min dunderkur eftersom vi inte hade nagra bananer hemm men pga av att vi ar ansvarsfulla ungdomar sa vi drack mycket vatten och gick och la oss tidigt, haha..  (jovisst hurru! ;)
 Sondagen spenderades iaf i Banff, vi akte dit och visade Zandra Casinot pa vagen dit och den vackra lilla staden i bergen.. Det var till och med sno dar uppe sa det kommer nog se ganska roligt ut nar Zandra okllar tillbaka pa sina fotton nar hon ar i stekheta Australien. 
  Igar hade jag och Zandra en valdigt lugn och mysig morgon med sen frukost och prat. Sen tog vi en promenad pa stan och hamnade plotsligt pa Starbucks dar vi spenderade ca 1 timme av bara pratade.. + en varm mjolk och kaka saklart :P Nar moran kom hem fran jobbet akte vi och gymmade. Behovligt efter att ha varit sa onyttig. Sen bar det hem till PEter och Alison for lite fondue igen. O?ch vi borjade se filmen I love you Man  men var tvungna att avsluta efter halva eftersom klockan var mycket.. Men vi kommer troligtvis se slutet inom snar framtid eftersom den verkade valdigt rolig..
  Idag ska jag och Zandra till Zoo:t. De ska bli mysigt. Sen ska vi trana ikvall med Liz och Alex hos den dar boxningstranaren. Kommer bli tugnt.
  Det var nog allt for idag gott folk.

Mandag morgon

Hej alla glada!
Jag ar for lat idag sa nik far kika pa Zandras blogg om ni vill ha en uppdatering :P
www.Castell.blogg.se
Sa kan det ga ;)

RSS 2.0